Abdullah Gül, Küçükçalık Tekstil tarafından yaptırılan Nuh Mete Küçükçalık Lisesi’nin açılışı için geldiği İnegöl’de ''En büyük zenginlik, kaliteli eğitimdir, kaliteli gelişmiş insandır'' der.

Açılışın ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Gül, öğrencilere; “Çok çalışın bu ülkenin sizlere ihtiyacı var” diye konuşur.

İşte Arşivden haberimiz:

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (1)

Küçükçalık Lisesi’ne GÜL’lü açılış

İnegöl'de açılan Nuh Mete Küçükçalık Lisesi'nin açılışı, eğitimin önemine vurgu yapan üst düzey isimleri bir araya getirdi. Peki, bu etkinlik geleceğimiz için ne anlama geliyor?

Görkemli bir törenle kapılarını açan Nuh Mete Küçükçalık Lisesi, eğitim alanındaki yatırımların ve toplumsal dayanışmanın sembolü haline geldi. İnegöl'de Küçükçalık Tekstil Firması'nın öncülüğünde ve birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleşen açılış, eğitime verilen değeri ve geleceğe yapılan yatırımı vurguluyor.

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (2)

Toplumsal Dayanışmanın Güçlü Örneği: Nuh Mete Küçükçalık Lisesi

Açılışa Kimler Katıldı?

Bakan Abdullah Gül'ün yanı sıra Bursa Valisi, Belediye Başkanları ve birçok siyasi figür, bu önemli günde İnegöl'deki törene katılarak desteklerini gösterdi. Tören, eğitimin toplum için önemini ve toplumsal birlikteliğin gücünü ortaya koydu.

Okullar bölgesinde  Küçükçalık Tekstil Firması'nın sahipleri Yaşar ve Yılmaz Küçükçalık tarafından babaları Nuh Mehmet Küçükçalık adına yaptırdıkları lisenin açılış törenine Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Bursa Valisi Nihat Canpolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, AK Parti Grup Başkan vekili Faruk Çelik, Bursa Milletvekilleri, Bursa ve İnegöl protokolü de hazır bulundu.

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (3)

Eğitime Olan İnanç ve Destek

"En büyük zenginlik, kaliteli eğitimdir, kaliteli gelişmiş insandır" - Abdullah Gül

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül: ''Bu ülkede zenginlikler muhakkak ki çok var. Tabii kaynaklar, coğrafi kaynaklar ama en büyük zenginlik kaliteli eğitimdir. Kaliteli gelişmiş insandır. Hiç tabii kaynağı olmayan ülkeler, yetişmiş insanı varsa dünyanın en zengin ülkesi olabilir. Bu açıdan en iyi yatırım eğitime yapılan yatırım olacaktır'' diye konuştu.

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (4)

     ''Daha önce savunma harcamalarımız daha fazla olurdu. Bu, Türkiye'deki zihniyet değişimini göstermektedir. Nelere daha çok önem verdiğimizi göstermektedir. Ben bunu inanarak söylüyorum. Hükümetimiz de bunu inanarak yapmıştır. En iyi yatırım, eğitime yapılan yatırımdır. Bu çocukların en iyi şekilde yetişmesi, yarın bizler için en büyük servet olacaktır.''

     ''Türkiye, ilköğretimiyle ortaöğretimiyle, üniversite hatta lisansüstü eğitimiyle örnek bir ülke haline gelecektir. Bütün bunların amacı, sadece maddi anlamda zengin değil, aynı zamanda her şeyi ile övünülebilecek bir demokrasisi olan, özgürlüklerin, hürriyetlerin, bireysel hak ve özgürlüklerin en iyi şekilde garanti altına alındığı, herkesin görüşünü, düşüncesini rahatlıkla ifade edebildiği, inancını rahatlıkla yaşayabildiği bir ülke haline gelebilmektir.''

     ''Türkiye, çok başarılı bulunmuştur. Bunlar yansımayan güzel şeylerdir. Ama dışarı yansıyan ciddi güzel şeyler de olmaktadır. Tüm bunlar Türkiye'de artık istikrarın olması, geleceğimizi görebilmemiz, işadamlarının, müteşebbislerimizin yatırım yapabilmesiyle de mümkün olmuştur. Fabrikaların kapandığı, plan program yapılamayan, faizlerin ve enflasyonun kontrol altına alınamadığı dönemler geride kalmıştır.''

Abdullah Gül'ün açılışta vurguladığı gibi, eğitim, toplumun gelişiminin ve ilerlemenin temel taşıdır. Yapılan konuşmalarda eğitime yapılan yatırımların önemi ve bu yatırımların gelecekteki meyveleri sıkça vurgulandı.

MÜSİAD İnegöl İsrail İle Ticaretin Sonlandırılmasından Memnun MÜSİAD İnegöl İsrail İle Ticaretin Sonlandırılmasından Memnun

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (5)

İnegöl'ün Eğitimdeki Dönüşümü

İnegöl Belediye Başkanı ve diğer yerel yöneticilerin konuşmaları, bölgenin eğitim altyapısına yapılan katkıları ve bu yatırımların toplum üzerindeki olumlu etkilerini öne çıkardı. İnegöl'ün eğitimdeki dönüşümü, diğer bölgelere örnek teşkil ediyor.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “2005 yılında İnegöl’e 3 yeni lise kazandırıldı. Lise sayısı 14’e çıktı. Belediye olarak hizmetlerimize eğitim alanında da  devam etiriyoruz. Eğitime katkıda bulunan tüm hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (6)

    AK parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı: “Bu hizmetler İnegöl’ün güzel insanlarına yapıldı. Eğitimde de İnegöl çağ atlıyor. 3 Lise kazandırıldı. Özürlüler Okulu eğitime başladı. Ülke insanına hizmet eden hayırsever insanlarımız, yüzde yüz eğitim kampanyasında ön plana çıktı. İşte Küçükçalık ailesi de bunlardan biri, kendilerine eğitime büyük katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (7)

Hayırseverlerin ve Toplumun Rolü

Küçükçalık ailesinin ve diğer hayırsever iş insanlarının katkıları, toplumsal dayanışmanın ve eğitime yapılan özel yatırımların önemini gözler önüne seriyor. Bu tür katkılar, eğitim alanındaki ilerlemeler için kritik öneme sahip.

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (8)

   Hayırsever işadamı Yaşar Küçükçalık:  “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize eğitim imkânı verdiğimiz için Küçükçalık ailesi olarak çok mutlu olduklarını belirten Yaşar Küçükçalık “ Rahmetli babam Hacı Nuh Mehmet Küçükçalık’ın temel felsefesi insana saygı ve sevgiydi. Babamızın yolundan gitmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu okulda 7 ay gibi kısa bir sürede bitirdik. Bize okul yapımında yardımlarını esirgemeyen Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İnegöl Belediye Başkanımıza ve Milli Eğitim camiasına teşekkür ediyorum” dedi.

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (9)

Açılış töreni, eğitimdeki yatırımların sadece fiziksel yapılarla sınırlı olmadığını, aynı zamanda toplumun zihniyetindeki dönüşümü ve gelecek nesillere olan inancı da simgeliyor. Bu anlamlı günde yapılan konuşmalar ve temenniler, eğitimin, toplumsal kalkınma ve ilerleme yolunda en güçlü araç olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.

Abdullah Gul Inegolde Okul Acilisi (10)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR