O Paralar Hesaplara Yattı! 4,8 Milyar TL'lik Ödeme! O Paralar Hesaplara Yattı! 4,8 Milyar TL'lik Ödeme!

Türkiye'de yıl başından bu yana artan enflasyon ile birlikte geçim sorunu etkisini iyice göstermiş durumda. Vatandaşların alım gücü düşerken kredi kartı kullanımı hızla arttı. Süreç böyle devam ederken gelen son dakika haberi milyonlarca kişiyi kahretti. Kredi ve kredi kartı borcu olanlara yüzde 50 şoku! Resmi Gazete'de yayımlandı. Böyle zam daha önce görülmedi. Kredi kartı borcunuz varsa hemen kontrol edin! İşte detaylar haberimizde...

Yüksek enflasyon ile birlikte kredi kartı kullanımız hızla artmış durumda. Geçinmek için birçok kredi kartı kullanıp nakit avans çeken milyonlarca kişiye kötü haber geldi. Resmi Gazete'de yayımlandı. Tüketici kredilerindeki BSMV oranı yüzde 15'e yükseltildi. Hemen banka hesaplarınızı kontrol edin. Kredi ve kredi kartı borcu olanlara yüzde 50 şoku! Böyle zam daha önce görülmedi. Prof. Dr. Yalçın Karatepe kredi kartı borcu olan milyonlarca kişiyi uyardı.

kjkjkj-80.jpg

KREDİ KARTI BORCU OLANLAR DİKKAT! RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Milyonlarca kredi kartı kullanan ve kredi kartı borcu olan kişilere son dakika olarak duyurdular. Tüketici kredilerindeki banka ve sigorta muameleler vergisinin (BSMV) oranı yüzde 15'e yükseltildi. Cumhurbaşkanlığının Resmi Gazete'de yayımlandığı karara göre, bankalar tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı'na aktarılmak üzere faiz, komisyon ve ücret gelirleri üzerinden yüzde 10 olarak uygulanan BSMV oranı yüzde 15'e çıkarıldı.

kjkjkjkj-22.jpg

BÖYLE ZAM GÖRÜLMEDİ: HEMEN HESAPLARINIZI KONTROL EDİN

Alınan karar sonrası vatandaşlar hesaplarını kontrol etmeye başlarken Prof. Dr. Yalçın Karatepe'den dikkat çeken uyarılar peş peşe geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Karatepe, "BSMV ne olaki, beni ilgilendirmez diyorsanız… Mecburen kredi kartından borçlanarak harcıyorsunuz. İşte o borca ödediğiniz faizin üzerinden ödediğiniz vergi %10’dan %15’e çıkarılarak, %50 oranında artırılmış oldu." uyarısında bulundu.

Editör: Fırat Çelik