Kiraya yeni taşınmış çevreyi de pek tanımıyordu. Yaşlıca bir amcanın gelip giderken binaya dikkatlice bakıp geçtiğini fark etmişti. Bir keresinde dayanamayıp sordu.

"Hayrola amca gelip geçerken binaya çok dikkatli bakıyorsun." Amca cevap verdi "Benimdir." Binada daire sahiplerinden birinin babası diye düşündü sordu. "Hangisi senindir?" Amca cevap verdi "Yerden göğe kadar benimdir."

Amca doğru söylüyordu, binanın tamamı onundu ama kendisi yaşlandığı için bina ile de çocukları ilgileniyordu.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

SADIK BİLGİLİ: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, işadamı,cemiyet adamı. 1952 yılı Posof Yaylaaltı Köyü doğumludur. 1967 yılında İnegöl'e taşındılar. İnegöl'de mobilyacılık yaparak hayatını sürdürdü. 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde Refah Partisi'nden İnegöl Belediye Meclis Üyesi seçildi. 18 Nisan 1999 Yerel Seçimlerinde ise kapatılan Refah Partisi yerine kurulan Fazilet Partisinden İnegöl Belediye Meclis Üyesi seçildi. 1994-2004 yılları İnegöl Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. İnegöl Posoflular Kültür ve Dayanışma Derneği'nde ve İnegöl Mobilyacılar Odası Yönetim Kurullarında görev aldı. İnegöl'de yaşamını sürdürüyor.

Kaynakça : 04.05.2017 tarihi kendisi ile görüşüldü. Kürşat Özkan Anılarla İnegöl s.112 ve 113

NEZİH BOSNALI: İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı, ziraat mühendisi. 19.09.1954 İnegöl doğumludur. İlkokulu Dündar İlkokulu'nda okudu. Saint Benoit Ortaokulu ve Lisesi mezunudur. Yükseköğrenimini Almanya Bonn Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde yaptı. 1980 yılında lisans, 1983 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayarak Yüksek Ziraat Mühendisi oldu. 1985 yılına kadar Alman Ziraatçiler Birliği'nde çalıştı. Sonrası Grasso ve Kerevitaş firmaları çalışanı olarak devam etti. 1988 yılında İnegöl'e dönerek aile mesleği konfeksiyon ticareti yaparak hayatını sürdürdü. Ticaret Odası Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu. 1994 yılı İnegöl Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı olup sonrasındaki yönetim kurullarında da görev aldı. Aktif siyasetini Doğruyol Partisi bünyesinde yaptı. 1997 yılı DTP İnegöl İlçe Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Sonrasında oluşan yönetim kurullarında da görev aldı. İnegöl'de yaşamını sürdürüyor.

Kaynakça : 02.09.2016 kendisi ile görüşüldü.