Köylerimizdeki yaygın uygulama ve anlayış, bir sıkıntı ile karşılaşılınca durum Jandarma'ya bildirilir. 1969 yılında, Kurşunlu Beldemiz yakınlarındaki bir köyümüzde ilkokul üçüncü sınıfa giden üç çocuk da böyle yapmıştır.

Ailelerinden, arkadaşlarından gizleyerek Kurşunlu Jandarma Karakoluna gitmişler, şikayet ettikleri ise kendi öğretmenleridir. Karakoldaki astsubay çocukları dikkatle dinlemiş, ilgileneceğini söylemiş, gereğini de yapmıştır.

Şikayet sebebi ise köyde ikamet etmediği için motorla gidip gelen öğretmenimiz geliş gidiş saatlerine dikkat etmemektedir. Her gün bir ya da iki ders boşa geçmektedir. Durum incelenip çocukların doğru söylediği tespit edilince de köye başka öğretmen gelir.

Öğretmenimiz "Beni kimlerin şikayet ettiğini biliyorum" demekle yetinmiştir. Çocuklarımız ise neden şikayet ettikleri sorulunca "Öbür öğretmendekiler bizden daha çok şey öğreniyordular" şeklinde cevap vermişlerdir.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

MAHMUT FİKRET BAYRAM: Gazete İşletmecisi, cemiyet adamı. 20 Ekim 1968 tarihi İnegöl doğumludur. Doğumu ardından aile İstanbul'a taşındı. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da yaptı. İnönü Endüstri Meslek Lisesi Teknik Resim Bölümü mezunudur.

Lise sonrası İnegöl'e taşınıldı. Yükseköğrenimini ise Anadolu Üniversitesi Medya İletişim Bölümü'nde yaptı. 1990 yılı Genç Ses FM de çalışmaya başladı, 1993 yılında Vakit Gazetesi İnegöl Temsilcisi, 1996 yılından itibaren Yeni Şafak Gazetesi İnegöl Temsilcisi oldu.

30 Eylül 1997 ve 24 Mayıs 2001 tarihleri arasında haftalık "Yeşil İnegöl Gazetesi"ni çıkardı. 2003 yılı Süper Kanal'ın 2005 yılından itibaren de Genç Ses FM ve Yayın Müdürlüğü yaptı. Süperkanaltv.com. adresinden köşe yazıları yazdı. Süper Kanal TV de "Habertesi" adlı programın yapımcısı ve sunucusu olarak yıllarca hizmet verdi.

08 Haziran 2006 tarihli kongrede İnegöl Sefertası Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir. 30 Nisan 2014 tarihli 4. Genel Kurulda İnegöl İnsani Yardım Derneği İNİYAD-İHH İnegöl İlçe Başkanı oldu.

31 Mayıs 2010 tarihinde İsrailli askerlerin saldırısına uğrayan Mavi Marmara adlı Gazze'ye yardım götüren gemide İlyas sağlam ve Varol Yılmaz ile birlikte üç İnegöl'lüden biri idi.

Son Milletvekili seçimlerinde Bursa adayı olduğu İnegöl Saadet Partisi yönetim kurulunda ve Cemiyet hayatında faydalı etkinliklerde yer almaya çalışarak hayatını sürdürmektedir.

Kaynakça : 08.09.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü. Kenan Kahraman Arşivi,