1983-84 ve 1984-85 öğrenim dönemi İnegöl Ticaret Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni. Gümüşhane-Şiran'da doğdu. Ankara Ticaret Turizm Yüksek Öğretmen Okulu İşletme Muhasebe Bölümü'nü bitirdi. Yüksek Lisansını Uludağ Üniversitesi'nde, doktorasını ise Erciyes Üniversitesi İşletme Bölümünde yaptı. Bir süre ilk ve ortaöğretimde öğretmen ve idareci olarak çalıştı. 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Niğde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Görevlisi oldu. Niğde Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne getirildi. 1998 yılında doçent oldu. Ahmet Yesevi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü kurdu ve başkanlığını yürüttü. Ahmet Yesevi Stratejik Araştırmalar Başkanlığına getirildi. Aynı yıl Yönetim ve Organizasyon Dalı'nda profesör oldu. Köşe yazarlığı ve televizyon programları yaptı. 14 adet yayınlanmış kitabı vardır. Osman Turan Kültür Araştırmaları sahibidir. 2011 yılında Genel seçimlerde MHP Ankara milletvekili seçildi. 25.10.2017 tarihi İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesidir.

TURGAY YEL: İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, İnegöl Belediye Meclisi Üyesi, inşaat mühendisi. 06.11.1952 tarihi Kars doğumludur. ilk, orta ve lise eğitimini Kars'ta yaptı. İstanbul Devlet Mimarlık Akademisi Vatan Fakültesi (Sonradan Yıldız Teknik Üniversitesi) 1978 yılı mezunudur. Bir yıl İstanbul'da özel bir şirkette çalıştı. 1979'da İnegöl'e geldi. Bir süre İsaören Köyü Soğuk Hava Deposu inşaatında şantiye şefliği yaptı. İNTEK Şirketi Kurucu Ortaklarındandır. Askerlik sonrası 1988 yılına kadar Kars ve İstanbul'da müteahhitlik yaptı. 1988 yılında İnegöl'e geldi. Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın inşaatında ve daha sonra plan ve proje mühendisliği yaparak ilçemizde hayatını sürdürdü. 1994 yılından itibaren İnegöl İnşaat Mühendisler Oda Temsilciliği görevini uzun süre yerine getirdi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde AK Parti İnegöl Belediye Meclis Üyesi oldu ve İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonrasında AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi ve İnegöl Belediye Meclisi üyeliğine yeniden seçildi. Belediye başkan yardımcılığı görevini de sürdürdü.

HASAN YEŞİLLER: İlahiyatçı, bürokrat. 1940 yılında İnegöl Hamzabey köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Bursa İsmail Hakkı Kur'an Kursu'nda hafız oldu. 1957 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesine başladı. Devamında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. 1964 yılında Diyanet Merkez'de çalışmaya başladı. 1983-85 yılları Bursa Ulu Camii Başimamlığı, 1985-89 yılları Türkiye Cumhuriyeti'nin Federal Almanya Bonn Büyükelçiliği Din Hizmetleri Ataşeliği görevinde bulundu. Kuran'ı Kerim okuyucusu olarak önce radyo daha sonra da televizyon ekranlarında sıklıkla karşılaştığımız Hasan Yeşiller döneminin en önemli Kuran'ı Kerim okuyucularından idi. TRT ekranlarında bir dönem dini program yapıp toplumun bilgilendirilmesine katkıda bulundu. Yurtiçi ve yurtdışında birçok etkinlikte Kuran'ı Kerim okuyucusu olarak görev almıştır. Bugün için bile kasetleri yeni yetişmekte olan Kur'an Kursu öğrencilerine dinletilerek örnek olması sağlanmaktadır. 1992 yılında Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurul Üyesi oldu. 21.11.2001 tarihine kadar çalıştı, emekli oldu. Yaşantısını Bursa'da sürdürdü.

Kaynakça : 08.09.2017 tarihi kendisi ile görüşüldü.