1952 İnegöl doğumludur. İlkokulu İshakpaşa İlkokulu'nda okudu. Ortaokul eğitimini de aldığı İstanbul Erkek Lisesi'nden 1969-70 öğrenim döneminde mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümünü 1974 yılında tamamladı. 1974-81 yılları arasında Maliye ve Gümrük Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu'nda Hesap Uzmanı olarak çalıştı. 1981-83 yılları arasında Eczacıbaşı Holding AŞ.de Denetim Uzmanı olarak çalışan Basmacı; 1983-2002 yılları arasında Cankurtaran Holding AŞ.de Mali ve İdari İşler Koordinatörü, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaptıktan sonra Yeminli Mali Müşavir ve Mali Danışman olarak iş yaşamını sürdürdü. Mart 2003-Ocak 2004 tarihleri arasında Eczacıbaşı Holding Mali İşler Koordinatör Yardımcılığı görevini yürüten Basmacı, Ocak 2004 tarihinden itibaren Eczacıbaşı Holding Mali işler Grup Başkanı, Eczacıbaşı Holding Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Sosyal hayatta da yer almaya özen gösteren Basmacı; Eczacıbaşı Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri ve Voleybol Şube sorumlusu, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Üyesi, İstanbulspor Kulübü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili (1989-94), İstanbulspor Kulübü Derneği Başkanı (1995-97), İstanbul Kültür Sanat Vakfı Danışmanı, İstanbul Modern Müzesi Vakfı, Kurucu Üye ve Yönetim Kurulu üyesidir, Türkiye Voleybol Federasyonu Lig Kurulu Asil Üyesi'dir. İstanbul Erkek Liseliler Eğitim vakfı, İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Vakfı, Mülkiyeliler Birliği, Taç Spor Kulübü, Büyük kulüp Derneği Üyesidir.

Kaynakça : www.eczacibasi.com.tr/tr/yöneticiler/SacitBasmaci6

AHMET EDİP BAŞARAN

Şair, eğitimci, 1978 yılı Tavşanlı doğumludur. ilk ve orta öğrenimini de Tavşanlı'da yaptı. Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. Ülkenin muhtelif yerlerinde edebiyat öğretmenliği yaparak hayatını sürdürmüştür. 2010-2011 öğretim yılında İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesine atanmış o günden itibaren de görevini bu okulda sürdürmektedir. Erken yaşlardan itibaren şiir'le tanışan Başaran sonrasında şiir, şiir üzerine yazılar, şair incelemeleri ve denemeler yapmıştır. Bu çalışmalarını Dergah, Kırklar, Yedi İklim, Hece, Derkenar ve İtibar gibi dergilerde yayımladı. İnegöl'de düzenlenen edebiyat etkinliklerinde her türlü katkıyı gösteren Başaran Yedi Hilal Derneği İnegöl Şubesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi oup İnegöl'de hayatını sürdürmektedir. Kitap : Oyunbozan (2010), İzinsiz Gösteri (2016) Kaynakça : ital.meb.k12.tr/tema/idari-personel/Ahmet-edip-basaran-259874

ZEKERİYA BAŞARAN

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı, 1953 İnegöl doğumludur. Kaşıkçıoğlu İlkokulu ve İnegöl Ortaokulu mezunudur. Afyon Emirdağ ve Ankara Güvercinlik Jandarma Astsubay Okullarında gördüğü birer yıl eğitim sonrası bir yılda İstanbul Halıcıoğlu Levazım Okulu'nda eğitim görerek Jandarma Levazım Astsubay olarak 30 Ağustos 1972 tarihinde mezun oldu. İlk görev yeri Konya'dır. Ülkenin muhtelif yerlerinde görev yaptı. 1985 yılında istifa etti. İnegöl Frigo-Pak Tesislerinde yöneticilik yaptı. Haziran 1989'da İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. İnegöl Belediyesi'nin ilk belediye başkan yardımcısıdır. 1995 Mayıs ayında emekliye ayrıldı. Konut kooperatifi yöneticiliği yaparak hayatını sürdürdü.Kaynak : 24.01.2017 tarihinde kendisi ile görüşüldü.