İlçemiz belediye eczanesini, 02 Mayıs 1908 tarihinden itibaren İnegöl Belediyesi Eczacısı olarak çalıştıran Eczacı Ali Reşit Bey daha sonra devralır.

Eczane Ali Reşit Eczanesi adıyla, İnegöl'ün ilk özel eczanesi olarak faaliyetini sürdürür. 1930-34 yılları İnegöl Belediye Başkanlığı da yapan Ali Reşit Bey'in eczaneyi hangi tarihte devraldığını bilemiyoruz.

Eczane, Ali Reşit Bey'in 64 yaşında vefat ettiği 1950 yılına kadar aynı isimle faaliyetine devam eder.

Ali Reşit Bey'in vefatı sonrası, eczane farklı mesul müdürler tarafından işletilir. Kendisi de eczacı olan Ali Reşit Bey'in oğlu Sebahattin Bey, eczanenin şu anki sahibi de olan Ahmet Zeki Kalyon'a mesul müdürlük teklifinde bulunur.

O dönemde Kütahya Devlet Hastanesi eczacılığı görevinde bulunan olarak Ahmet Zeki Bey 1952 yılında Ali Reşit Eczanesinin mesul müdürü olur.

Ahmet Bey, 1952 yılında mesul müdür olarak çalışmaya başladığı eczaneyi 1954 yılında devralır. Eczanenin yeni ismi "Merkez Eczanesi"dir.

Ahmet Zeki Kalyon1927 Mudanya doğumlu olup 1949 yılı Eczacılık Okulu mezunudur. 1952-54 yılları mesul müdür, 1954 yılından itibaren de sahibi olarak aynı adreste 66 yıldır mesleğini icra etmektedir.

Ülkemizde eczacılık faaliyetini bizzat sürdüren en eski ve en yaşlı eczacı olduğunu düşünüyorum.

Zeynel Tezkereci 1930'lu yıllardan itibaren 1970'lerin sonuna kadar, Mehmet Erdoğdu 1940'lı yıllardan itibaren 1960'lı yılların sonuna kadar, eczanemizde eczacı kalfası olarak İnegöl Halkına hizmet etmişlerdir.

Bununla beraber birçok eczacı kalfası da eczacılık mesleği ile bu eczanede tanışmışlardır.

1)Ali Reşit Eralp Eczanenin önünde çalışanlarıyla

2)Ahmet Zeki Kalyon ve çalışanlar eczanede

3)Eczacı kalfaları, Zeynel Tezkereci, Mehmet Erdoğdu

4)Mehmet Erdoğdu eczanede

Fotoğraflar Gürsel Erdoğdu arşivi