İnegöl Belediyesi'nde bir milli bayram öncesi yoğunluğu yaşanıyordu. Yöneticilerden biri, bir çalışana "Bu sandalyeler kürsüye gidecek dedi". Çalışan sandalyeleri Gürsu'ya gidecek diye anladı. O da başka bir çalışana "Bu sandalyeler Gürsu'ya gidecekmiş" dedi.

O da "Sen yanlış anladın herhalde, sandalyeler niye Gürsu'ya gitsin? Gürsu'ya gidecek kimse mi var ki, yeniden öğren" dedi. Yeniden öğrenilince durum anlaşıldı.

LİSEDE SOSYOLOJİ DERSİ: İki binli yıllar İlçemizde bir lise öğretmen sosyoloji dersinde sordu; "Sosyologlar toplumu ne olarak algılar,", öğrenci cevap verdi; "Ekmek kapısı olmanın dışında mı hocam?"

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

AHMET ALTINTAŞ: Milletvekili, İnegöl Orman İşletmesi Müdürü. 1922 Çankırı doğumludur. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Mezunu, orman yüksek mühendisi'dir. Bartın ve Köyceğiz Orman Bölge Şefliği, Sarıkamış Kısım Müdürlüğü, Göle, Oltu, Eğridir İşletme Müdürlüklerinde bulundu. 1960-62 yılları İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü görevinde bulundu. İnegöl'den sonra Eskişehir, Adana Orman İşletme Müdürlüğü yaptı. Adana Orman Bölge Başmüdür Yardımcılığı, Muğla Orman İşletmesi Müdürlüğü, Tedviren Orman Genel Müdürlüğü, Orman Bakanlığı Müstesar Yardımcılığı, Bakanlık Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. TBMM'de XVII. (06 Kasım 1983-29 Kasım 1987) ve XVIII. (14 Aralık 1987-20 Kasım 1991) dönem Anavatan Partisi Milletvekili olarak görev yapmıştır. Yine aynı dönem TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Adı Marmariste bir kütüphaneye verilmiştir. Kaynakça : İnegöl Orman İşletmesi Personel Kütüğü, Marmaris güven gazetesi 23 Ekim 2013

FATİH ALTINÖZ: Senarist, yazar, tıp doktoru. 24 Nisan 1964 tarihi İnegöl doğumludur. İnegöl İshakpaşa İlkokulu 1974, İnegöl ortaokulu 1977 öğrenim dönemi mezunudur. Liseyi Bursa Erkek Lisesinde tamamladı (1980). Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1980-86 yılları arasında Tıp eğitimini aldı. 1986-88 yılları Erzurum Uzunahmet Köyünde pratisyen hekim olarak mecburi hizmetini yerine getirdi. Uzmanlık sınavı sonucu İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde 1988-92 yılları psikiyatri ihtisasını tamamlayarak Psikiyatrist Hekim oldu. Asistanlığı süresince pek çok psikiyatrik oluşumun içinde kurucu yada yönetici olarak yer aldı. Türkiyenin ilk eleştirel psikiyatri dergisi "Şizofrengi" yi 1992-98 yılları arasında yayımladı. 1996 yılında şizofreni hastaların sosyal haklarını korumak amacıyla Türk psikiyatrisindeki ilk sivil toplum örgütü "Şizofreni Dostları Derneği"ni kurdu. Radikal, Yeni Yüzyıl, Ekspres gibi gazetelerde görüşlerini dile getirdi. Matbuat'ta Kitaplar, Gazete Pazar ve Meşin Yuvarlak'ta futbol yazıları yazdı. 2000 yılında senaryosunu yazdığı "Güle Güle" filmi ile 37. Antalya Film Festivalinde "En İyi Senaryo" ödülü aldı. Zeki ÖKTEN'in yönettiği bu filmde Metin AKPINAR, Zeki ALASYA, Şükran GÜNGÖR, Eşref KOLÇAK gibi sanatçılar rol almışlardı. Yine Zeki ÖKTEN'in yönettiği "Gülüm" ve "Çinliler Geliyor" filmlerinin de senaryoları Fatih ALTINÖZ tarafından kaleme alındı. Halen İstanbul'da serbest psikiyatrist hekim olarak hayatını sürdürmektedir.

Kitap : Boşlukta (1994), Şaşkın Karayolu Balinaları (1994), Dut Ağacı (1001-tiyatro), Tuhaf Günler (2002), Uygarlığın Işıldakları (2000-İsmet Zeki Eyüboğlu ile birlikte) Kutsal Aile (2010)

Kaynakça: www.aktüel.psikoloji.com/psikiyatrist-fatih-altınöz, Kenan KAHRAMAN Arşivi.