Doksanlı yıllar, yerel radyolar yayına yeni başlamış. İnsanımıza çok da sevimli gelmişti. Şarkı isteğinde bulunuyorsunuz, radyoda isminiz okunuyor ve sizin için şarkı çalınıyor. Radyodan şarkı isteğinde bulunarak bir dostunuzu ödüllendiriyorsunuz. Ya da aynı şekilde bir dostunuz sizi ödüllendiriyor.

Bu dönemin mağdurları da oluyordu. Altmışlı yaşlarda çarşı esnafı amcamız ismine yerel radyolardan sürekli şarkı istenildiğini duymuş çok üzülmüştü. Bir arkadaşı ya da yakınının kendisine şaka yaptığını düşünüyor bir anlam veremiyordu. Haftalarca sürdü ne yaptıysa çözüm bulamadı.

Sonunda radyodan şarkıları isteyen on yaşındaki kendi torunu çıktı. Art niyet yoktu, dede ile aynı adı taşıyan torun şarkıları kendisi için istiyordu, bundan haberi olmayan dede de kuruntu yapmıştı.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

MUAMMER ÜNAL: Tuğgeneral Muammer Ünal 23 Mart 1944 tarihinde Konya'da doğdu. İnegöl Çayyaka (Bedre) Köyü'ndendir. Babasının astsubay olarak farklı şehirlerde görev yapması dolayısı ile ilk ve orta eğitimini farklı şehirlerde aldı. Gaziemir Ulaştırma İlkokulu, Havran Ortaokulu ve Edremit Lisesi mezunudur. Kara Harp Okulu'ndan 1965 yılında mezun olarak göreve başladı. İlk görev yeri Eğridir Dağ ve Komando Okulu'dur. Sonrasında 8. Hudut Taburu Kars-Gaziler, Hava İndirme Tugayı 4. Paraşüt Taburu 3.Paraşüt Birliği (2 yıl), Kıbrıs Barış Harekatına katıldı (4 yıl), Piyade Okulu Tuzla Yedeksubay Bölük Komutanlığı ve Tabur Komutanlığı (4 yıl), Subay Astsubay Kurs Tabur Komutanlığı (4 yıl), Özel Harp Dairesi Özel Timler Komutanlığı (2 yıl Ankara), Özel Birlik Komutanlığı, Merkez Komutanlığı (Diyarbakır), Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Komutanlığı (Diyarbakır), Piyade Okulu Öğrenci Alay Komutanlığı (Tuzla), Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanlığı ve Beytüşşebap 141. Taktik Alay Komutanlığı görevi sonrası 30 Ağustos 1994 tarihinde Tuğgeneral oldu. Sahra Depolar ve Afyon Garnizon Komutanlığı yaptı. 1995-96 yılları Ordudonatım Malzeme Komutanlığı (Ankara) görevinde bulundu. 1996-97 yılları Gülhane Tıp Akademisi Komutan İdari Yardımcısı idi. 1997-99 yılları Sahra Sıhhiye Eğitimi ve Merkez Komutanlığı görevi sonrası 30 Ağustos 1999 tarihinde emekli oldu. Birisi Kıbrıs Barış Barış Harekatı diğeri Güneydoğu'dan olmak üzere iki "Üstün Hizmet Madalyasının" sahibi olarak İstanbul'da, yazları ise İnegöl Boğazova'da hayatını sürdürmektedir. Kaynakça : Mehmet Türken aracılığı ile 27.11.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü.

SELAMİ ÜNEY: 1940 yılında İnegöl-Edebey Köyünde doğdu. Köyünde başladığı ilkokulu İnegöl-Sinanbey İlkokulunda 1951 yılında tamamladı. Ailesi Bursa'ya taşınınca ortaokula Çelebi Mehmet Ortaokulunda devam etti. Erkek Sanat Enstitüsü Elektrik Bölümünde 1960-63 yılları lise eğitimi aldı. Kendi deyimi ile 1960-61-62 yıllarını şiir ve tiyatro düşünerek geçirdi. Bursada yayımlanan gazetelerin tamamına yakınında Sanat Sayfa'sı düzenledi. Bursadaki Türk Kültür Derneğinin Oda Tiyatrosuna dönüştürülmesinde yönetici ve oyuncu olarak görev aldı. Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nun açılışında Polyanna adlı oyunda oynadı. Şiirleri Türkiye'nin pek çok dergilerinde yer aldı. "Ekmek Kavgası ağır basmasına rağmen yazmadan edemiyorum, yazmak en güzel oyunum." diyordu. 1962'de Ankara'ya giderek Devlet Tiyatrosu Sahnelerinde çeşitli roller aldı. Ankara Meydan Sahnesi, Münir Özkul Tiyatrosu, İzmit Bölge Tiyatrosu, Küçük Sahne Ulvi Uraz Tiyatrosu gibi tiyatro grupları ile ülkenin her yanını dolaştı. 1966 yılında Kenan Pars'ın yönettiği "Bir Ateşim Yanarım" adlı sinema filminde Ekrem Bora ve Figen Say ile oynadı. 1967 yılında yeniden Bursa'ya döndü. Profesyonel Tiyatrodan ayrılarak YSE Bölge Müdürlüğünde işe girdi. Tiyatro sayesinde ülkeyi dolaşmış olması şiiri ve sanatına güç kattı. Bursa Halk Eğitimi Tiyatrosunda iki yıl sanat yönetmenliği yaptı. 1971 yılından itibaren Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosunda konuk oyuncu olarak yer aldı. 1987 yılında Bursa'da yaşamını yitirdi. Kaynakça : Bursa Ansiklopedisi c.4,s.1674-75, Düslem Dergisi Ekim 1998 Sayı 18