Futbolcu, 1934 yılı İnegöl doğumludur. Spor çevrelerinde Karabiber İsmet diye bilinirdi. İlkokul eğitimi sonrası bakırcılık mesleğine yöneldi, beraberinde amatör olarak futbol oynadı.

1950'li yıllarda İnegöl ve Bursa futbolunun önemli sporcularından idi. İnegöl'de İnegöl Doğanspor ve İnegöl İdmanyurdu takımlarının formalarını giydi. Bir süre İzmir Karşıyaka Takımının idmanlarına çıktı. Sonrasında Bursa Akınspor forması giydi.

1962 yılında sporcu, çalışan olarak DÇ Karabükspora transfer oldu. Sonrasında Susurluk Şeker Fabrikalarının takımına transfer oldu. Bir dönem Gebze'de bulundu. Emeklilik sonrası döndüğü İnegöl'de bir süre ticaret yaptı. 28.07.2011 tarihinde İnegöl'de vefat etti.

Kaynakça : 08.12.2016 Muzaffer Sokullu ile görüşüldü, Foto Osman Başdere Arşivi

DOÇ.DR.VİLDAN UYLAŞER: 05.04.1965 İnegöl doğumludur. Uludağ Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünde 1986 yılında lisans, 1988 yılında yüksek lisans, 1996 yılında da doktora eğitimini tamamladı. 1988-96 yılları araştırma görevlisi, 1996-97 doktora araştırma görevlisi, 1997-2011 yıllarını yardımcı doçent, 2011 yılından itibaren de doçent olarak aynı fakültede çalışmaktadır.

Bölüm Başkan Yardımcılığı, Fakülte Kurulu Üyeliği, Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği gibi İdari görevlerde de bulunmuştur. Gıda Mikrobiyolojisi, Fermentasyon, Gıda Boya Teknolojisi gibi alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir.

Kitap : Temel Gıda Analizieri (2011-Fikri Başoğlu ile)

Kaynakça : gidamu.home.uludag.edu.tr/akademik-kadro/Vildan-uylaser.php, www.kitapyurdu.com /yazar/doc-dr-vildan-uylaser/153660.html

ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

İSTANBUL'DA İKİ İNEGÖLLÜ: İki arkadaş bir iş için İstanbul'daydılar. Yakın arkadaştılar ama birbirlerine pek benzemezlerdi. Biri oldukça aceleci, diğeri oldukça rahattı.

Dönüş için gemiye yetişme gayretindeydiler. "Arkadaşı canlan biraz, gemiyi kaçıracağız." dedikçe diğeri "Kaçarsa kaçar, sonrakine bineriz." cevabını veriyordu.

Böyle devam ederken aceleci olan ısrarlı davranınca rahat hareket eden İnegöllü sigarasını kızgınlıkla ilerideki arkadaşına doğru fırlattı, sigara da adamın birinin ensesine geldi.

Adam öfkeyle dönünce, "Bak ben değilim benim sigaram elimde." diye öfkeli adama göstermeye çalışan aceleci İnegöllünün hali görülmeye değerdi.