Dört İnegöllü, içlerinden birinin otomobili ile İnegölspor maçı için ilçe stadına gitmek amacıyla İnegölspor Lokali'nden ayrılıyorlardı. Bunların maça gittiğini gören "Günahsız"ımız da onlarla beraber aynı otomobile bindi.

"Günahsız"ımızın kontrolünün o kalabalıkta zor olacağını düşünen aracın sürücüsü sen gelme diyemedi ama, ara bir çözüm buldu. "Benim araba dört kişilik, yani bir kişi fazlayız. Trafik polisi görürse ceza yazar. Ben size birer soru sorayım bilemeyen insin, tamam mı" deyince, arabadaki arkadaşları da "Tamam sor" dediler.

Arkadaşın birine arabadaki dikiz aynasını göstererek "Bu ne" dedi, arkadaşı da "dikiz aynası" cevabını verince "tamam o zaman sen kal" dedi.

Diğer arkadaşlara da vites kolu, direksiyon, koltuk soruları ve cevapları karşılıklı olarak geldi. Sıra "Günahsız"ımıza gelmişti. Ona da; "Şimdi de sen söyle Roma'yı kim yaktı".

"Günahsız"ımızın da kafası attı "Bana ne lan Roma'dan, kim yaktıysa yaktı, bana da kapıyı sorsana ...". Yapacak bir şey yoktu günahsızımız soruyu bilememişti, mecburen arabadan indi.

BARIŞTIRAN AĞABEY

Kendi yaşı otuzlarda olup, yirmi beş yaş ortalamasında bir arkadaş grubu ile arkadaşlık yapıyordu. Grup, yaşları genç olmasına rağmen büyüğü küçüğü, doğruyu yanlışı ayırt edebilen bir gruptu. Aşağı yukarı yakın mesleklerde olduklarından iyi anlaşıyordular.

Bir gün gruptan biri, iki arkadaşın ismini söyleyip "Ağabey onlar birbiriyle konuşmuyorlar, sen onları bir yemeğe götürüp barıştırsan." Ağabey "Hay hay" dedi barıştıracak olmak hoşuna da gitmişti. İlçede önemli bir içkili restoranda bir araya geldiler. Ağabey onları ikna etti barıştılar.

Birkaç ayda bir küsüşüyorlardı, arkadaşları ağabeyden ricacı oluyor o da barıştırıyordu. Aslında yapılan bir şakaydı, kimsenin küsüştüğü falan yoktu. Ağabeyin işin farkına varması epey zaman almıştı.

BABAN GELDİ Mİ?

Altmışlı yıllar CHP İnegöl İlçe Kongresi yapılıyordu. Kürsüde milletvekillerinden Sadrettin Çanga vardı. Biraz sonra eski Milli Eğitim Bakanı İbrahim Öktem de geldi ve ön sıralarda bir sandalyeye oturdu.

Bir ara Sadrettin Çanga, Öktem'e sordu "Baban gelmedi mi?" Öktem'in yanında oturan bir delege sorunun kendisine sorulduğunu sandı "Geçen hafta sizlere ömür efendim!"

Sadrettin Çanga, Cihat Baban'ı sormuş, delege de kendi babasını soruyor sanmıştı.

Kaynakça : Hasan Pulur 25.06.1965 Milliyet Gazetesi Olaylar ve İnsanlar Köşesi