Ankara, her bahar mevsiminde doğanın mucizelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Kızılcahamam ilçesi, Nisan ayında kuluçkaya yatmak üzere gelen leyleklerin bu yıl sıcak havaların etkisiyle bir ay erken gelmesiyle şenlendi. “Leylek Apartmanı”, bu nadir konukları ağırlamak için yine kapılarını açtı.

Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın! Meteoroloji uyardı; Tehlike geliyor, maske takın!

Genç Gazete Kızılcahamam'daki Leylek Apartmanının Sakinleri Erken Geldiler (2)

Leyleklerin sıcak yuvaya dönüşü erken oldu

Bir iş insanının hayırseverlik projesi olarak inşa ettiği “Leylek Apartmanı”, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kuzey Afrika ve Orta Doğu'dan binlerce kilometrelik yolculuğunu tamamlayan onlarca leyleği misafir ediyor. Sıcak ülkelerde kışı geçiren bu zarif kuşlar, Türkiye'de de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle Kızılcahamam’a erken ulaştı.

Genç Gazete Kızılcahamam'daki Leylek Apartmanının Sakinleri Erken Geldiler (5)

Baharın Müjdecileri erken geldi

Leylekler, her yıl ilkbaharın müjdecisi olarak kabul edilirken, Kızılcahamam'ın simgesi haline geldi. Kuluçkaya erken yatan leyleklerin Nisan ayında yumurtlaması, Mayıs ayında ise yavrularına kavuşması bekleniyor. Bu süreç, doğa ve hayvan severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

“Kızılcahamam’ın maskotu olan leylekler vatandaşlar için baharın müjdecisi olurken, ilçeyi ziyaret edenlerin de ilgisini çekiyor.”

Genç Gazete Kızılcahamam'daki Leylek Apartmanının Sakinleri Erken Geldiler (4)

Leyleklerin Kızılcahamam'daki kuluçka dönemi sona erdiğinde, sonbaharın gelmesiyle birlikte sıcak bölgelere doğru yeniden göç etmeleri bekleniyor. 

Editör: Özkan Duran