Araç Sahipleri Müjde: Bayram Öncesi Büyük İndirim Geliyor!
Araç Sahipleri Müjde: Bayram Öncesi Büyük İndirim Geliyor!
İçeriği Görüntüle

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), kırmızı et sektöründeki kayıt dışılığı mercek altına aldı. Yapılan kapsamlı denetimlerde sektörün önde gelen dört büyük üreticisinin 3 milyar liralık kazancı kayıt dışı bıraktığı tespit edildi.

İşlenmemiş gıda, akaryakıt, demir-çelik, tütün ve kuyumculuk sektörlerinin ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı şimdi de kırmızı et sektörüne odaklandı. Vergi Denetim Kurulu ekipleri tarafından yürütülen risk analizi ve saha denetimleri sonucunda, ilk etapta dört büyük mükellefe ait büyükbaş hayvan üretim tesislerinde fiili sayım yapıldı.

Fiili Sayım 7 İlde Gerçekleştirildi

Denetimler kapsamında 7 farklı ilde bulunan üretim tesislerinde fiili sayım gerçekleştirilirken, bu çalışmalara gelir uzmanları ve Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı veteriner hekimler de katıldı. Denetimlerde işletmelerdeki canlı hayvan varlığı ve hayvanların küpe kayıtları kontrol edildi.

Riskli Mükellefler İncelemeye Alındı

Saha çalışmaları sırasında riskli bulunan mükellefler hakkında detaylı vergi incelemesi başlatıldı. İncelemeler sonucunda bu firmaların toplamda 3 milyar lirayı bulan kazançlarını beyan dışı bıraktıkları belirlendi. Bakanlık bu kazançlara yönelik cezalı vergi tarhiyatı uyguladı.

Şimşek: “Vergi Adaletini Sağlamak Önceliğimiz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, “İlgili bakanlıklarla koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Kayıt dışılıkla etkin mücadele ederek, sektörün sağlıklı şekilde gelişmesini sağlayacağız. Bu denetimlerle kayıt dışı faaliyetleri tespit ederek vergisel yükümlülüklerin eksiksiz yerine getirilmesini amaçlıyoruz. Böylece, adil rekabet ortamı için piyasa bozucu fiilleri işleyenleri tespit ediyoruz” dedi.

Vergi Denetim Kurulu’nun kırmızı et sektörüne yönelik denetimlerinin önümüzdeki haftalarda daha fazla ilde yaygınlaştırılarak süreceği bildirildi.

Kaynak: www.ntv.com.tr