Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

Son zamanlarda yapılan bir bilimsel araştırma kedinin temizliği ve köpeğin salyasının içeriği arasındaki farklılıkları ortaya koydu. Bu araştırma bir video ile izleyenlere sunuldu.

Bu araştırma sayesinde Rasûlullâh (sav)'in 1400 yıl önceki kedi ve köpeklerle ilgili tespitlerinde ne kadarda haklı olduğu ortaya çıktı. Resulullah (sav) bir hadisinde "Kedi necis değildir." [İ.Mâce, 367] derken başka bir hadisinde ise "Köpek birinizin kabından diliyle su içerse, o suyu dökün ve kabı yedi defa yıkayın" [Müslim-279] buyurmuştur.

Bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre, köpeklerin salyasında çeşitli bakteri ve mikroplar bulunabilirken, kedilerin salyası daha temiz ve daha az bakteri içermektedir. Video görüntülerine dayanarak yapılan analizler, kedi ve köpeklerin ağız temizliği ve salya özellikleri arasındaki farklılıkları net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu bulgulara dayanarak, Rasûlullâh (sav)'in söylemleriyle ilgili olarak, kedinin necis olmadığı ve köpeğin su kabından içtiğinde suyun dökülüp kabın yedi kez yıkanması gerektiği gibi uygulamaların, o dönemdeki hijyenik önlemlerle ilgili olduğu düşünülebilir. Ancak günümüzdeki bilimsel araştırmalar, kedinin temizlik alışkanlıkları ve köpeğin salyasının içeriği konusunda daha ayrıntılı bir bakış açısı sunuyor.

Sonuç olarak bilimsel araştırma, kedinin temizliği ve köpeğin salyasının içeriği konusunda farklı sonuçlar ortaya koymaktadır. Köpeklerin salyasında bakteri ve mikroplar bulunabilirken, kedilerin salyası daha temizdir. Bu bulgular, Rasûlullâh (sav)'in hadislerini insan doğasına ne kadar yatkın ve fıtri olduğu gerçeğini de bizlere göstermiştir.