Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde, şehir içi toplu taşıma otobüsünün şarampole yuvarlandığı kazada 22 kişi yaralandı. Olay, teleferik seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle iptal edilmesinin ardından yaşandı.

Kaza, saat 14.54'te Kartepe'nin zirvesinden dönüş yolunda, Sisli Vadi mevkiinde meydana geldi. Otobüs, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. İçinde yolcuların bulunduğu otobüse ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar gerçekleştirdi.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, UMKE ve AFAD ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri ise bölgede güvenlik önlemleri aldı. Kazanın yaşandığı bölge, dron ile havadan görüntülendi.

Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından Kocaeli ve Sakarya'daki hastanelere sevk edildi. Olayla ilgili incelemeler devam ediyor.




