Bir takım hastalıklarla mücadele etme ihtimalimiz artırmakta veya azaltmaktadır hayat tarzımız.  Kanser hastalığı da bunlar dan bir tanesi olmaktadır. Kanseri sevmeyen 10 besin olduğunu biliyor muydunuz? Bu besinler işe şunlardır.

Yeşil Çay

hücre bölünmesinin yavaşlamasına sahiptir antioksidan etkili bir içecek olarak yeşil çay. Yeşil çay tüketilirken çok fazla demlenmemesine gerek yoktur. Tatlandırılması için taze nane yaprağı veya birkaç damla limon koyulabilir.

Lahana: En şifalı ve en ucuz sebzelerden biridir uzmanlara göre lahana. Trupgiller grubundaki diğer besinler ise brokoli ve karnabaharda lahana kadar faydalı bir besindir. Bu üçlü antikansorejen bileşenler içerdiği için sık tüketilebilir. Ancak mineral ve vitamin kaybının önlenmesi için az pişirilmelidir.

Sarımsak: Yapılan araştırmalar neticesinde sarımsak meme, mide bağırsak gibi birçok kanser tümörlerin oluşumunu engelleme özelliği bulunmaktadır. Kokulu bir besin olduğu için koku oluşumunun engellenmesi için yemeklerde pişmiş olarak tüketilebilir.

Bahar Aylarında Çoğu Kişinin Belalısı: Bahar Nezlesi Bahar Aylarında Çoğu Kişinin Belalısı: Bahar Nezlesi

Domates

Domates mevsiminde tüketildiğinde içerisinde bulunan likopen kolon, meme ve akciğer gibi kanser türleri ile savaşmada etkisi vardır.

Keten Tohumu: Yemeklere, atıştırmalıklara ve salatalara keten tohumu eklemenin zamanı geldi de geçiyor bile. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve kanserden koruma yeteneğine sahiptir keten tohumu. Özellikle ise bağırsak ve meme kanserine karşı etkili olmaktadır.

Bal Kabağı: Hücre hasarına koruyucu bir özelliği vardır bal kabağının güçlü bir antioksidan ve batakoreten içeren özelliği sayesinde. Ancak püresi ve çorbası tüketilmelidir tatlısından ziyade.

Nar

Nar uğraştırıcı bir besin türüdür. Özellikle soymak biraz zaman alabilir. Ancak narı soymakla vakit kaybedilmesi istenmiyorsa suyu sıkılarak içilebilir. Çünkü nar meme kanserine etkilidir güçlü bir antioksidan bulundurarak içeriğinde. Aynı zaman içinde de şekeri ve kolesterolü dengelemektedir.

Çilek: ilk akla antioksidan denince çilek gelmektedir. Aynı aileden gelmekte olan böğürtlen, yaban mersini ve ahududu kanser düşmanı meyvelerdir.

Kırmızı Üzüm: Pek çok araştırmalar da bahsedilmektedir kanserden koruma etkisi kırmızı üzümün. Kırmızı üzüm aynı zamanda damar kalp hastalıkların dan korumaktadır çekirdeği ile birlikte tüketilmesi önerilen bu meyvenin.

Biberiye: tümörlerle savaşmada etkili bir besin türüdür biberiye ve balkonda da yetiştirilmesi oldukça basittir. Çaya kurutulup katılabilir ve salatalara lezzet vermesi için ekleme yapılabilir.

Editör: Fırat Çelik