TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 20.haftasında deplasmanda karşılaştığı Bayburt Özel İdare Spor'a 1-0 yenilerek herkesi şoke etti.

Temsilcimiz İnegölspor grupta düşme hattından çıkıp kendisine daha yukarılarda yer bulabilmek adına ara transferde bir düzine (12) önemli ve kaliteli oyuncuyu kadrosuna katarak ikinci yarının ilk maçında deplasmanda oynayacağı Bayburt Özel İdare Spor karşısında galip gelmek istiyordu.

Rakip Bayburt Özel İdare Spor ise 9 puanla ligin dibine demir atmış olmasına rağmen, ara transfer döneminde 3.ligden 5 oyuncuyu kadrosuna katarak son bir gayretle kümede kalmanın hesaplarını yaparak sezonun ilk maçında kazanmak istiyordu.

Bayburt Genç Osman Stadında buzlu ve kaygan bir zeminde oynanan maça Bayburt Özel İdare Spor'un vuruşu ile başlandı. Her iki takım oyuncuları da buzlu ve kaygan zemin karşısında ayakta durmakta güçlük çektiler.

Maçın ilk yarısında temsilcimiz İnegölspor kötü ve etkisiz bir oyun sergiledi ve rakibine de çok pozisyon verdi. Rakip Bayburt Özel İdare Spor ilk yarıda baskılı bir oyun sergiledi. Nitekim rakibin bu baskısı maçın 44.dakikasında sonuç verdi. Bu dakikada rakip, Cumhur Yılmaztürk ile durumu 1-0'a getiren golü buldu.

Maçın ikinci yarısında rakip kalede daha fazla görünen temsilcimiz İnegölspor Volkan Altınsoy, Yılmaz Özeren, Bahadır Taşdelen ve Niyazi Batuhan Salman ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. Maçta başka gol olmayınca maç da ev sahibi Bayburt Özel İdare Spor'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Evet, temsilcimiz İnegölspor aldığı bu yenilgi ile birlikte sezonun ikinci yarısına adeta kaldığı yerden başlamış oldu. Rakip puanını 9'dan 12'ye yükseltirken hem sonunculuktan kurtuldu hem de aramızdaki puan farkını 3'e düşürdü.

Ne olursa olsun 12 yeni transferle kadrosunu neredeyse tamamen yenileyen temsilcimiz, kötü gidişini değiştirmek adına bu maçtan mutlak 3 puan çıkarmalıydı. Fakat gelin görün ki bırakın 3 puanı,1 puan bile alınamadı. Acaba neden? Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin bu mevsimde soğuk olabileceği, saha zeminin buzlu ve kaygan olabileceği, profesyonellik gereği herkesçe bilinmeli ve gerekli tedbir alınmalıydı.

Burada futbolcular, teknik heyet, malzemeci ve kafile başkanının suçu büyük. Nedense buzlu zeminler için kullanılan krampon vidalarını almak kimsenin aklına gelmemiş. Eğer tek sebep buysa gerçekten çok yazık... Yenilginin sebebi sadece bu mudur acaba? Yeni transferler hazır mı değiller? Yoksa teknik heyetin taktikleri mi tutmuyor? Geçtiğimiz hafta İnegöl İlçe Stadında Teco Karacabey Belediye Spor A.Ş. ile yapılan antrenman maçı ilk 11'i ile bu maçın ilk 11'i neden değiştirildi?

Geldiği günden beri başarısız sonuçlar alan fakat nedense kadro yetersizliği ileri sürülerek hiç sorgulanmayan Teknik Direktör Taşkın Güngör artık sosyal medyada da olsa sporseverlerce sorgulanmaya başladı. Çünkü eğer 12 yeni oyuncuyla güçlenen bir takım, ligin dibine demir atmış ve kendisine düştü gözüyle bakılan bir takıma yeniliyorsa, bundan sonra hangi takımı yenebilir ki? Böyle bir şok bizlere nasıl yaşatılabilir ki?

Bu maçın telafisi olur mu, bilmiyorum doğrusu. Bundan sonraki haftalarda kaldığımız yerden daha yukarılara çıkma adına başta futbolcu kardeşlerimiz olmak üzere teknik heyet ve yönetim kurulu üyelerimizin gerekli hamleleri yapmalarını bekliyoruz. MÜSLİM SERBEST