Cinler, duyu organlarıyla algılanamayan, çeşitli şekillere girebilen; ateşten yaratılmış, manevi, ruhani ve gizli varlıklardır.

Gözle görülmeyen, kötülükte çok ileri giden, kibirli, âsi, insanları saptırmaya çalışan cinlere şeytan denir. Cinler ve şeytanlar hakkındaki bilgimiz Kur’an ve hadislere dayanır.

Cinlerin yaratılma sebepleri insanlarla aynıdır: Allah’a kulluk etmek. (Zâriyât, 51/56)

İman edip güzel işler yapan cinler olduğu gibi iman etmeyen, insanların güzel ve doğru işler yapmalarına engel olmak isteyen kâfir cinler/şeytanlar da vardır.

Allah’a sığınan kimseye hiçbir şey zarar veremez. Çünkü mümin, Allah’ın izni olmadan kimsenin kendisine ne bir fayda ne de bir zarar veremeyeceğine yürekten inanır. (Yûnus, 10/107)

 Cinlere sığınan, onlarla iletişim kurmaya çalışan, onlardan yardım isteyen kimseler bu yanlış davranışları sebebiyle maddi ve manevi yönden zarara uğrayabilirler.

Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz halde

Mümin, başına gelebilecek her türlü kötülükten Allah’a sığındığı gibi cinlerin ve şeytanların şerrinden de Allah’a sığınır ve onlardan korkmaz.

Cinlerin zararından korunmak için Âyetü’l-kürsi, Felak ve Nas gibi koruyucu özelliği bildirilen (Buhârî, Vekâlet, 10) sureleri okuması tavsiye edilir.

Editör: Ramazan Yavuz