Allah’ın farklı zamanlarda gönderdiği dinlerin esası aynıdır. Bütün peygamberler, insanları öncelikle bir olan Allah’a iman etmeye yani tevhid inancına davet etmiştir.

 Hz. Âdem’den başlayarak gönderilen bütün hak dinlerin adı İslam’dır ve bu dine inananlara Müslüman denir.

1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor! 1 Mayıs'ta İstanbul'da Ulaşım Kısıtlamaları: Taksim ve Çevresi Erişime Kapanıyor!

Rabbimiz Kur’an’da bunu şöyle ifade etmiştir: “Biz Allah’a ve bize indirilene, keza İbrahim, İsmail, İshak, Yakup ve torunlarına indirilenlere, yine Musa’ya ve İsa’ya verilenlere ve bütün peygamberlere Rableri tarafından gönderilenlere iman ettik. Onlar arasında ayrım yapmayız, biz O’na teslim olanlarız.” deyin. (Bakara, 2/136)

Nitekim “İbrahim ne Yahudi ne Hristiyan idi; bilakis o, hanif bir Müslümandı; müşriklerden değildi.” (Âl-i İmrân, 3/67) ayetinde, Hz. İbrahim için Müslüman ifadesini bizzat Rabbimiz kullanmıştır. “Kuşkusuz Allah katında din İslam’dır.” (Âl-i İmrân, 3/19)

İnsanlara din olarak İslam’ı seçen Allah’ın, gönderdiği bütün peygamberlerin öncelikle Müslüman olmasından daha tabii bir şey düşünülemez.

Editör: Ramazan Yavuz