Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor

Tarih boyunca insanlar bunu merak etmiş, her devirde bu konuyla ilgili çeşitli tahminler, kehanetler ileri sürenler çıkmıştır. Ancak kıyametin gerçekten ne zaman kopacağını sadece Rabbimiz bilir. Kur’an’da, “Ne zaman gelip çatacak?” diye sana kıyamet saatini sorarlar.

De ki: “Onun hakkındaki bilgi sadece Rabbimin katındadır. Vakti geldiğinde onu açığa çıkaracak olan ancak Allah’tır. O (kıyamet), göklere de yere de ağır gelecektir! Sizi ansızın yakalayacaktır!” Sanki sen onu biliyormuşsun gibi sana soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi Allah katındadır, fakat insanların çoğu bunu bilmezler.” (Aʻrâf, 7/187)

İnsan, ölümü hoş karşılamaz fakat herkesin kıyameti kendi ölümüyle başlar. Peygamber Efendimiz, “Ey Allah’ın Resûlü, kıyamet ne zaman kopacak?” diye soran kişiye, “Onun için ne hazırladın?” diye cevap vermiştir (Buhârî, Edeb, 96).

Müslüman, kıyametin ne zaman kopacağıyla değil, ona yapacağı hazırlıkla ilgili olmalıdır. Rabbimizi ve Peygamberimizi gönülden sever Allah ve Resûlü’nün istediği doğrultuda yaşamaya çalışırsak en güzel şekilde kıyamete hazırlanmış oluruz.

Editör: Ramazan Yavuz