Alınan bilgiye göre, mobilyacı Hüseyin Özkan'ın (46) pompalı tüfekle vurularak öldürülmesinin ardından yürütülen soruşturmayı derinleştiren İnegöl İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayın meydana geldiği Ortaköy, Konurlar ve Bahariye köyü arasındaki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı.
30 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU
Öldürülen Hüseyin Özkan'ın aracının gün içinde 2 kez bu alanda gezdiği belirlendi. Bunun üzerine Özkan'ın cep telefonu kayıtları incelemeye alınarak son görüştükleri kişiler tespit edildi. Jandarma ekipleri tarafından Özkan'ın telefon ile görüştüğü son 30 kişinin ifadelerine başvuruldu ve 15-20'ye yakın evde arama yapıldı.
2 KİŞİ TUTUKLANDI
Alınan beyanlar doğrultusunda olayın şüphelisi olarak belirlenen 6 kişi adliyeye sevk edildi. 6 kişiden İsmail O. ile Salih A. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
DOSYA KAPANDI DERKEN JANDARMA TEKRAR HAREKETE GEÇTİ
Olayın ardından kafalarda soru işareti olduğu için işin peşini bırakmayan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, öldürülen Hüseyin Özkan'ın aile fertlerini takibe aldı. Cinayetin tahmini saatini telefon kayıtları, kamera kayırları ve otopsi raporlarını ile belirleyen jandarma ekipleri tutuklanan 2 şahsın o saatlerde nerede olduklarını kamera görüntülerinden tespit etti ve başka nedenlere yöneldi. Aile fertleri dahi çevresindeki birçok kişi takibe alındı. İncelenen kamera kayıtlarında gündüz saatlerinde Hüseyin Özkan ile Ü.O (26) isimli şahsın birlikte gezdikleri tespit edildi. Ü.O jandarma ekipleri tarafından teknik takibe alındı. Şüpheli Ü.O ile beraber hareket eden E.A'da (14) takip edilmeye başlandı. Ayrıca Ü.O'nun öldürülen Hüseyin Özkan'ın ölü bulunduğu Bahariye köyünde ikamet edildiği öğrenildi.
ÖZKAN'IN DEFİN MERAKI VARMIŞ
Hüseyin Özkan'ın son zamanlarda define olaylarına merakının arttığını belirleyen jandarma ekipleri define olayında beraber hareket ettikleri Ü.O'yü sorguya çekti. Ü.O jandarma ekiplerine verdiği ilk beyanında olay gecesi Hüseyin Özkan'la beraber oldukları itiraf etti. Cinayeti kendisi ile birlikte hareket eden başka şahısların işlediğini ve bu şahıslardan korktuğunu ifade etti. İfadeleri inandırıcı bulmayan Jandarma ekipleri, Ü.O'yu çapraz sorguya aldı. Gözaltı süresinin bitmesine dakikalar kala Ü.O olayı kendisinin ve arkadaşı E.A'nın birlikte işlediğini ve Hüseyin Özkan'ın eşi H. Ö'nün (39) azmettirdiğini itiraf etti.
Hüseyin Özkan'ı define aramak için 2 kez cinayet işledikleri olay yerine götürdüklerini, ilkinde cinayeti işleyemediklerini ikincisinde Hüseyin Özkan'ı kendisine ait otomatik tüfekle öldürdüklerini itiraf etti ve daha sonra Özkan'a ait özel eşyaları ile aracının anahtarını aldıklarını söyledi.
CİNAYET DELİLLERİNİ BOĞAZKÖY YOLUNA GÖMMÜŞLER
Ü.O, Özkan'a ait eşyaları, cinayette kullandıkları otomatik tüfeği, cep telefonu ile kanlı kıyafetleri Yenişehir Karayolu üzerinde bulunan Boğazköy barağı tarafında gömdüklerini otomobili ise İlçe merkezine bıraktıklarını söyledi. Ertesi gün ise ilçe merkezinde otomobil kiraladıklarını ve eşyaları gömdükleri yere giderek eşyaları yakarak imha ettiklerini, bir miktar parayı da E.A ile aralarında paylaştıklarını söylediler.
EVİNDE KİRACI OLARAK OTURMUŞ
Ayrıca Ü.O'nün Hüseyin Özkan'ın daha önceden yanında çalıştığı ve evlerinde kiracı olarak ikamet ettiği öğrenildi. Jandarmada ifadeleri tamamlanan Özkan'ın eşi H.Ö (39), Ü.O (26) ve E.A'yı (14) tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.
PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ
Hüseyin Özkan'ın eşi H.Ö bir gazetecinin, 'Eşiniz öldürüldü sizde gözaltına alındınız neler diyeceksiniz" Sorusuna şöyle cevap verdi: "Çok üzgünüm ben böyle şeyler hiç beklemiyordum." Pişman mısınız sorusuna "Çok pişmanım. Ben hiç bir şey yapmadım. Beni suçsuz yere yargılıyorlar. Ben çok fenayım şuanda." Peki neden öldürüldü sorusuna, "İşi yüzünden olabilir." yanıtı verdi.
CEZAEVİNDEKİ 2 KİŞİ İSE SERBEST BIRAKILDI
Öte yandan önceki gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bursa cezaevine gönderilen İsmail O. ile Salih A.'nın serbest bırakıldığı belirtildi.
.