Elbette ki buraya turist olarak geliyorsanız ve gezerken de üşümemek istiyorsanız uygun şehri seçtiniz demektir. Çünkü İzmir’de kışları da yazları olduğu gibi güneşli ve sakin oluyor. Bu sayede gitmek istediğiniz, aklınızda oluşturduğunuz gezi rotanızı bu şehirde uygulamaya geçirebilirsiniz.

Madde Madde Gezilecek Yerler

 Tarihi yapılardan dükkanlara birçok alanda seyahat olanağı tanıyan bu şehrin önemli yerlerine sırayla bakmak gerekirse:

  • Konak meydanı: İzmir’in popüler mekanlarından biri olan bu meydan,  şehrin merkezinde olduğundan ötürü sıklıkla tercih ediliyor. Burada çeşitli mekanlardan alışveriş yapmak ve tarihi yapıları ziyaret etmek deneyimi turistler için oldukça beğenilen aktivitelerden biri haline geliyor.
  • Kemeraltı: Konak meydanına yakın bir mesafede olan Kemeraltı çarşısı içinde kışın sakin ve güzel şekilde esnaflardan el yapımı ürünleri satın alabilir, yemekler ile midenize bayram ettirebilirsiniz.
  • Alsancak: Hareketlilik severler için kışın da eğlence mekanları ile dolup taşıyor. Ege Denizi manzarası izlemek isteyenler için de harika bir ortamı içinde barındırıyor.
  • İzmir Arkeoloji müzesi: Tarihe ilgisi olanlar için en faydalı yerlerden biri de İzmir’deki bu arkeoloji müzesini ziyaret etmektir. Tarihi eserler, kalıntılar ve çeşitli heykelleri seven kişiler için burası en uygun alanlardan biridir. 
  • İzmir kuş cenneti: Şehre yakın mesafede olan kuş cenneti, özellikle kış aylarında kuşların çoğalması sebebiyle ziyaret edilmesi gereken alanlardan biri olmuş durumda. Binlerce kuşun ortak yaşadığı bu alanda onların doğal ortamlarına girmenin huzurunu yakalamak da mümkün hale geliyor. 
  • Çeşme Kalesi: Kış aylarında ziyaret edebileceğiniz alanlardan biri olan Çeşme Kalesi, UNESCO tarafından da Dünya miras listesine alınmış durumda. Tarih meraklıları da İzmir’i ziyaret ederken burayı mutlaka görmelidir.

Görüldüğü üzere, İzmir, sayısız gezilecek alan seçeneği ile hem turistik olarak hem  de doğal anlamda mutlaka gidilmesi gereken alanlar arasında bulunuyor. Buradaki seçenekleri artırmak mümkün olacağı gibi sıcak bir kahve ile sahil boyunca yürüyüş yapmak da önerilenler arasında yer alıyor.

Editör: Fırat Çelik