Tarım ve Orman Bakanlığı, İzmir’de gerçekleştirilen denetimlerde yaklaşık bin ton süt ürünü ile 907 ton UHT sütün ihtiyati tedbir amaçlı muhafaza altına alındığını duyurdu. Denetimlerde mevzuata aykırı ürün tespit edilen işletmeler hakkında işlem başlatıldı.

Sinop'ta uyuşturucu operasyonları! 11 gözaltı
Sinop'ta uyuşturucu operasyonları! 11 gözaltı
İçeriği Görüntüle

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı’na gelen ihbarlar doğrultusunda İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 12-19 Ağustos 2025 tarihleri arasında resmi kontroller gerçekleştirdi. Denetimlerde ileri üretim tarihi basılmış, son tüketim tarihi geçmiş, etiketi ve izlenebilirliği eksik, ambalaj bütünlüğü bozulmuş ürünler tespit edildi.

Bu kapsamda 789 bin 300 adet 1 litrelik UHT süt, 6 ton 850 kilogram pastörize laktik tereyağı, 22 ton süzme peyniri, 12 ton eritme peyniri, 387 ton teleme peyniri, 58 ton süt tozu, 22 ton tereyağı, 49 ton labne ve benzeri ürünlerle birlikte toplamda yaklaşık bin ton süt ürünü ve 907 ton UHT süt muhafaza altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını korumak için denetimlerin aralıksız sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak: DHA