Rüyada Cuma gününü görmek ne anlama gelir?

Cuma Sevinç ve Mutluluk işaretidir

İhya’ya göre, rüyada Cuma görmek sevinç ve mutluluğa işarettir. Üzüntü ve kederden kurtulmayı ve müjdeli haberler almayı simgeler. Ayrıca, dağınık işlerin Allah Teala tarafından toparlanacağına ve çetinliklerin sona ereceğine delalet eder.

"Bu günü görmek sevinç ve mutluluğa, üzüntü ve kederden kurulmaya ve müjdeli haberler almaya; Cuma gününü görmek dağınık ve perakende işinin Allah Teala tarafından toparlanmasına, iki yakasının bir araya gelmesine, çetinliklerin sona ermesine, durumunun yeniden düzelmesine..." - İhya

Genc Gazete Cuma Cuma Namazi Cuma Suresi Ruyada Cuma (9)

Cuma Nimet ve Bereket işaretidir

Diyanet'e göre, rüyada Cuma görmek Allah'ın bozuk ve dağınık olan işlerinizi toplayacağına, sıkıntılı halinizi huzurlu hale getireceğine ve nimetlerini yeniden ihsan edeceğine işaret eder. İnsanların Cuma namazı kıldığını görmeniz ise görevdeyseniz, görevden alınabileceğinizi belirtir. Ancak, Cuma namazını kıldığınızı görmek, ikram ve izzete nail olacağınıza delalet eder.

"Rüyanızda cuma gününü görmeniz; Allah'ın bozuk ve dağınık olan işlerinizi toplayacağına, sıkıntılı halinizi huzurlu hale getireceğine, nimet ve bereketini size yeniden ihsan edeceğine delaletle yorumlanır." - Diyanet

Genc Gazete Cuma Cuma Namazi Cuma Suresi Ruyada Cuma (8)

Cuma Arzu ve İsteklerin Gerçekleşmesine işarettir.

Nablusi’ye göre, rüyada Cuma günü görmek, dağınık işlerin toparlanacağına ve çetinliklerin kolaylığa dönüşeceğine işaret eder. Cuma namazını kıldığını görmek ise izzet ve keramete nail olmayı, rızık ve mal talebinin gerçekleşmesini simgeler.

"Cuma namazını kıldığını gören kimsenin arzu ve istekleri yerine gelir." - Nablusi

Genc Gazete Cuma Cuma Namazi Cuma Suresi Ruyada Cuma (6)

Rüyada Cuma Namazı görmek ne demek?

Cuma İlahi Kabul ve Huzur işaretidir

Diyanet'e göre, rüyada bir camide Cuma namazı kılmak, kişinin ahiretini düşündüğüne ve ibadetlerinin Allah katında kabul edildiğine işaret eder. Ancak, kıbleden başka bir tarafa doğru Cuma namazı kılmak, dini vecibelerin önemsenmediğine yorumlanır.

"Bir kimsenin rüyasında bir camide cuma namazı kıldığını görmesi; o kimsenin âhiretini düşündüğüne, şimdiye dek yaptığı ibâdetlerin Allah katında kabul edildiğine delaletle tabir olunur." - Diyanet

Genc Gazete Cuma Cuma Namazi Cuma Suresi Ruyada Cuma (5)

Cuma Maddi ve Manevi Kazançlara işaretidir

İbn-i Şirin'e göre, rüyada Cuma suresi okumak eski ilimlere sahip olmayı ve şöhret kazanmayı simgeler. Cafer-i Sadık ise, bu rüyanın hayırlı fiillerde bulunmak ve iyi ameller işlemek anlamına geldiğini belirtir.

Genc Gazete Cuma Cuma Namazi Cuma Suresi Ruyada Cuma (4)

Rüyada Cuma Suresi Okumak

Kirmani'ye göre: "Rüyada Cuma suresi okuyan Hakk'ın yanında mertebe sahibi ve muteber olur. Kudret kazanır. Rızk kapıları kendisine açılır. Tahsilde güçlük çekmez." 

İbn-i Şirin'e göre Cum'a Suresini rüyasında kısmen veya tamamen okuyan yahut okunduğunu gören, eski ilimlere nail olup, bununla şöhret kazanır.


Abdulgani'ye göre rüyada Cuma suresini okuyan: Dünyası da ahireti de mamur olur. Sevap kazanır.

Genc Gazete Cuma Cuma Namazi Cuma Suresi Ruyada Cuma (3)

Bereketli ve hayıırlı bir rüya

Rüyada Cuma günü görmek ve Cuma namazı kılmak, hayatınızda birçok olumlu değişikliğe işaret eder. Bu rüyalar, manevi huzurun ve bereketin habercisi olabilir.

Genc Gazete Cuma Cuma Namazi Cuma Suresi Ruyada Cuma (2)Genc Gazete Cuma Cuma Namazi Cuma Suresi Ruyada Cuma (1)

Kaynak: Nablusi Rüya tabirleri