İYİ Parti, yüzde 0,63 oy alarak İBB seçimlerini altıncı sırada tamamladı. Parti Türkiye genelinde de yüzde 3,77 oranında oy aldı. Seçim sonuçlarının ardından partiden birçok isim istifa ettiğini açıkladı. İlk olarak 31 Mart akşamı Türkiye genelinde sandıkların yüzde 25'i açıldıktan sonra İYİ Partili Bilge Yılmaz kendi istifasını duyurdu ve Meral Akşener'i istifaya davet etti. 

İYİ Parti'de üst düzey istifa İYİ Parti'de üst düzey istifa

Yılmaz'ın ardından dün İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu, Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kavuncu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Daha önce ittifak yapılan İstanbul, İzmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerin birçoğunda parti aidiyeti neredeyse yok olmuştur" ifadelerini kullandı.

Kavuncu'nun Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak da partideki görevinden istifa etti. Akburak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Büyük Kongremizin, Türkiye'nin umudunun İYİ Parti olduğunun tescillendiği bir kongre olacağının bilinmesini istiyorum. Her daim liderimizin yanındayım" dedi.  Yerel seçimler sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı basın açıklamasında olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldığını duyurmuştu. 

Kaynak: Haber Merkezi