O kişilerin ehliyetinde sorun yok! O kişilerin ehliyetinde sorun yok!

Bursa İYİ Parti milletvekili adaylarını, parti üyeleri belirleyecek. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, tahmini Nisan ayının başlarında yapılacağını öngördüğü ön seçim hakkında bilgi verdi.

Ön seçim tarihinin henüz belli olmadığını belirten İYİ Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Pazartesi günü Başkanlık Divanı genel başkanımıza yetki verdi. Ön seçimin şeklini ve ne zaman yapılacağını genel başkanımız belirleyecek. Mart'ın 22'sine kadar aday adayları başvuruları var. Adayların illere ve bölgelere göre tasnif çalışmalarıyla beraber, ön seçimin Nisan ayının başlarını bulacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

"BÖLGE VE SIRALAMARI ÜYELERİMİZ BELİRLEYECEK"

Milletvekili adaylarının belirleneceği ön seçimin büyükşehirlere özgü olacağını belirten İl Başkanı Hasanoğlu, "Bütün illerde ön seçim olmayacak. Bursa'daki tüm üyeler oy kullanabilecek. Ön seçim üye bazında yapılacak. Bursa'da tahminlerimize göre genel başkanımız 2 kontenjan hakkını kullanır. O da 1'nci sıralar olmayacaktır. Genel başkanımızın 2'nci sıraları kontenjan hakkı olarak kullanacağını düşünüyoruz. Geriye kalan bütün sıralamalar üyelerin belirlediği seçim sonucuna göre belirlenecek. Bölge ve sıralamaları da yine üyeler belirlemiş olacak" ifadelerini kullandı.

​Kaynak: BURSADABUGÜN