Prof. Dr. Şükrü Ersoy, son dönemde Türkiye’de art arda yaşanan depremler ve özellikle İstanbul’u tehdit eden deprem riski hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İstanbul’un hangi bölgelerinin daha güvenli, hangilerinin ise deprem riski taşıdığı konusunda önemli bilgiler paylaştı.

İstanbul'un Deprem Risk Haritası

Depremin Yaklaştığı Uyarısı

Şükrü Ersoy, Marmara Denizi’ndeki deprem hareketliliğine dikkat çekerek, "Marmara Denizi'nin içerisinde en son 1766'da çifte deprem var. Bundan sonra 250 yıllık dönemin dolduğunu ve depremin çok yaklaştığını söyleyebiliriz" dedi.

İstanbul'un En Güvenli ve Riskli Bölgeleri

"İstanbul’un Anadolu yakası genel olarak sağlam; ancak Kadıköy, Pendik, Tuzla gibi kötü zeminlere sahip bölgeler de var. Avrupa yakasında ise Şişli, Sarıyer, Beşiktaş, Başakşehir, Eyüp’ün kuzey tarafları daha sağlam zeminler."

Ersoy, İstanbul’un güney bölgelerinin ise daha riskli olduğunu belirtti. Büyükçekmece, Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir’in güneyi, Güngören, Bağcılar, Bakırköy, Fatih, Zeytinburnu gibi ilçelerin zemin olarak daha duyarlı olduğunu vurguladı.

Doğal Güzellikler Diyarı Kapadokya Sizleri Bekliyor Doğal Güzellikler Diyarı Kapadokya Sizleri Bekliyor

Depreme Karşı Alınması Gereken Önlemler

Ersoy, binaların inşasında daha fazla mühendislik projesi uygulanması gerektiğini ve depreme karşı güvenli yapı stoğu oluşturulmasının önemini vurguladı. "Deprem önceden tahmin edilemiyor, bu yüzden hazırlığımızı yapmalıyız" diye ekledi.

Ersoy’un bu açıklamaları, özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşlar için deprem hazırlığı ve bilinçlendirme konusunda önemli bir uyarı niteliğinde. İstanbul’un deprem gerçeği, herkesin dikkatini çekmeye devam ediyor.

Editör: Umut Gökdaş