Yarın gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısıyla birlikte, 2024 yılı için asgari ücret belirleme süreci resmen başlayacak. Bu süreç, milyonlarca emekçiyi ilgilendiren ve işçi sınıfı için önem taşıyan bir beklenti yaratıyor.

Kritik toplantı: Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Bursa'da Tarımın Geleceği Gençlerin Elinde! 2023 Yılında İstihdam 171 Bin Kişi Azaldı Bursa'da Tarımın Geleceği Gençlerin Elinde! 2023 Yılında İstihdam 171 Bin Kişi Azaldı

Şu anda aylık 11,402 lira olarak belirlenen asgari ücretin, birçok çalışan için yetersiz olduğu düşünülüyor. Kasım ayındaki açlık sınırının 14,025 lira ve yoksulluk sınırının ise 45,686 lira olarak açıklanması, çalışanların mali sıkıntılarına işaret ediyor. Bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyetinin 18,239 liraya ulaştığı belirtiliyor.

Kritik toplantı: Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Toplantı öncesinde kulislerde konuşulan rakamlar arasında 15,500 liradan 18,000 liraya kadar çeşitli değerler dile getiriliyor. Bu rakamların, işçi kesiminin beklentileri ve ekonomik şartlar göz önüne alınarak belirlenecek olan yeni asgari ücreti etkileyeceği düşünülüyor. Ayrıca, bu yılki yerel seçimlerin de asgari ücret görüşmelerini etkilemesi bekleniyor.

Kritik toplantı: Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Öte yandan, iktidarın "hedef enflasyona göre artış" ve "yılda tek zam" tezine karşı tepkiler yükseliyor. İktidarın enflasyonun yüksek seyredeceği beklentisiyle, yıl içinde tek bir zam oranının belirlenmesinin işçi kesimi için sürdürülebilir bir çözüm olup olmadığı önemli bir tartışma konusu olarak öne çıkıyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57