Meteoroloji'nin son raporlarına göre, İstanbul dahil olmak üzere 14 il için sarı, 3 il için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Yağışların Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor

Edirne'nin yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı, Tekirdağ'da ise kuvvetli rüzgarın etkisiyle birleşti. Trakya bölgesinde etkili olan soğuk hava, İstanbul'a da yöneldi. 

Marmara ve Ege Bölgesinde Kuvvetli Yağış Beklentisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege Bölgesi'nde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların, ulaşımda aksamalara ve diğer olumsuzluklara neden olabileceği uyarısı yapıldı. Yetkililer, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıyor.

Dünya Hava Kalitesi Raporu: Türkiye'de Hava Kirliliğinin Acı Tablosu Dünya Hava Kalitesi Raporu: Türkiye'de Hava Kirliliğinin Acı Tablosu
"Yağışların, Marmara, Kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor."

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis beklenirken, bu durumun ulaşımı daha da zorlaştırabileceği belirtiliyor. Kuvvetli yağışların yaşanacağı bölgelerde vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar, yağmur ve fırtına uyarısında bulunduğu Trakya'da kar, yağmur ve kuvvetli rüzgar etkili oldu. Edirne'nin Bulgaristan'a sınır yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.

Hamzabeyli Sınır Kapısı kesimi başta olmak üzere sınır kesimindeki köyler beyaza büründü. Hava sıcaklığının 3 derece olduğu Edirne'de hafif yağmur yağıyor. Meteoroloji, yağışın gün içinde zaman zaman etkili olacağını bildirdi. Kırklareli'nin Bulgaristan'a sınır yüksek kesimlerinde ise hafif kar yağdı. Zaman zaman da yağmurla karışık kar yağışının gün boyu süreceği belirtildi.

Editör: Fırat Çelik