Kentin birçok yerinde etkili olan yağış, haftanın ilk gününde İstanbulluların trafikte yaşadığı yoğunluğu artırdı. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan trafik yoğunluğu, günlük hayatı etkileyen önemli bir sorun haline geldi. D-100 kara yolu, Haliç Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi ana geçiş noktalarında trafik sıkışıklığı yaşandı.

Bursalı kızlar Türkiye Şampiyonu Bursalı kızlar Türkiye Şampiyonu

Trafikteki Yoğunluk Noktaları ve Etkilenen Bölgeler

D-100 Kara Yolu ve Köprü Geçişleri

Beylikdüzü ile Çağlayan mevkilerinde, Haliç Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçişlerinde trafik yoğunluğu gözlendi. Haramidere katılım noktası ve Bakırköy istikametinde de benzer durumlar yaşandı.

TEM Otoyolu ve Anadolu Yakası

TEM otoyolu, özellikle Bahçeşehir gişeleri, Kağıthane, Hasdal, Nurtepe, Gaziosmanpaşa ve Levent katılım noktalarında trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Anadolu Yakası'nda ise Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yolunda Kozyatağı bağlantı noktasından itibaren trafik yoğunlaştı.

Toplu Taşıma Araçlarındaki Yoğunluk

Toplu taşıma araçlarında, özellikle metrobus hattının Uzunçayır, Altunizade ve Mecidiyeköy gibi aktarma noktalarında yoğunluk yaşandı. Bazı duraklarda, dolu gelen otobüslere vatandaşların binemediği gözlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, kent genelinde trafik yoğunluğu zaman zaman yüzde 80'e çıkarken, 09.25 itibarıyla yüzde 63 olarak kaydedildi.

Editör: Umut Gökdaş