Tel Aviv'de binlerce İsrailli, Gazze'ye yönelik saldırılar devam ederken Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğindeki hükümetin istifası, erken seçim yapılması ve İsrailli esirlerin geri getirilmesi talebiyle toplandı. Netanyahu hükümetine yönelik protestolar, bu hafta da ülkenin çeşitli şehirlerinde sürdü. Özellikle Tel Aviv, Hayfa, Berşeva, Kayserya ve Batı Kudüs gibi şehirlerde yoğunlaşan gösteriler, hükümetin politikalarına ve Gazze'deki duruma tepkileri ortaya koydu.

Protestoların odak noktası Tel Aviv oldu; burada Kaplan Caddesi, daha önce yargı reformlarına karşı yapılan gösterilerle tanınan bir yer haline geldi. İsrailli protestocular, Netanyahu ve kabinesine yönelik eleştirilerini dile getiren pankartlar ve dövizler taşıdılar. Aynı zamanda, Savunma Bakanlığı önünde yapılan gösterilerde esirlerin serbest bırakılması çağrısında bulunuldu.

Biden ve Netanyahu telefonda görüştü Biden ve Netanyahu telefonda görüştü

Kayserya'da, Netanyahu'nun özel konutunun yakınında da istifa çağrıları yapan göstericiler toplandı. İsrail polisi bu bölgelerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Protestolar, İsrailli esirlerin aileleri tarafından da desteklenirken, hükümetin Gazze politikaları ve iç güvenlik konularındaki tutumları eleştirildi.

Kaynak: balkangunlugu.com.tr