Ekonomideki Mevcut Durum ve Önlemler

Otomotiv ve Emlak Piyasasında Düşüş

Bakan Bolat, otomotiv ve emlak sektörlerinde gözlemlenen yüzde 20-25'lik düşüşü ve hükümetin enflasyonla mücadele çabalarını vurguladı. Ayrıca, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele için yapılan denetimler ve kesilen cezalar hakkında bilgi verdi.

“Bakanlık olarak iç ticarette otomotiv, emlak, stokçuluk, fahiş fiyat gibi alanlarda toplamda 536 milyon liralık ceza kesmek zorunda kaldık... Otomotivde, emlak piyasasında ve kiralarda yüzde 20-25 civarında bir düşüş kaydedilmiştir.” - Ticaret Bakanı Ömer Bolat

meclis (4)

İsrail ile Ticaretteki Azalma

Bolat, İsrail ile yapılan ticaretin, İsrail’in Gazze saldırısından sonra 7 Ekim’den bu yana tam yüzde 48 azaldığını belirtti. Bu durum, özellikle özel sektör ve uluslararası firmalar üzerinde etkili oldu.

Bolat, “Ülkemiz ile İsrail arasındaki ticaret, İsrail’in Gazze saldırısından sonra, 7 Ekim’den bu yana tam yüzde 48 azalmıştır. Ülkemizden mevcut ticareti devlet şirketleri değil, özel şirketler, bunların da bir çoğu uluslararası firmalar yapmaktadır” dedi. 

Gazze Filistin Kudüs 29 (4)

Filistin ile Dayanışma

Bakan Bolat, Türkiye'nin Filistin'e olan desteğinin devam edeceğini ve bu politikanın Türkiye'nin dış ticaret stratejilerinde önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

YRP Genel Başkanı Erbakan: "28 Şubatçıların affedilmesinin zamanlaması bize manidar geliyor" YRP Genel Başkanı Erbakan: "28 Şubatçıların affedilmesinin zamanlaması bize manidar geliyor"

Editör: AYHAN BAYRAKTAR