Katil  İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Hamas ile devam eden çatışmalara kısa süreli bir ara verilerek, tarihi bir uzlaşma kapsamında ilk İsrailli esir grubunun yarın teslim alınacağını duyurdu.

Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu Türk silahı Sarsılmaz ABD’de polis silahı oldu

Katil İsrail ile Hamas arasında gerçekleşen bu anlaşma, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda, uzun süredir devam eden gerginliğin azalmasına yönelik önemli bir adım olarak görülüyor.

israil gazze esir (2)

Hamas, İsrail ile çatışmalara insani ara verilmesi için sağlanan uzlaşının yarın saat 10.00'da yürürlüğe gireceğini açıkladı.

Tarihi Anlaşmanın Detayları

Anlaşmanın Koşulları ve İnsani Amaç

Terörirst Bakan Cohen, Katil İsrail Ordu Radyosuna verdiği demeçte, çatışmalara dört günlük bir ara verileceğini, ancak bunun bir "ateşkes" olarak adlandırılmaması gerektiğini vurguladı. Anlaşmanın, uzun süredir devam eden çatışmaların insani yönlerine odaklanan bir girişim olduğu belirtiliyor.

Esir Değişiminde Karşılıklı Adımlar

Katil Cohen'in açıklamalarına göre, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinde tutulan 150 Filistinli tutuklunun serbest bırakılması karşılığında yarın (perşembe günü) serbest bırakılacak. Bu, iki taraf arasında son yıllarda görülen en büyük esir değişimi olarak kayıtlara geçecek.

israil gazze esir (1)

"Bu anlaşma, iki taraf arasındaki uzun süreli çatışmaların çözümüne yönelik bir adım olabilir." - Eli Cohen, Katil İsrail Dışişleri Bakanı

Anlaşmanın detayları ve sonuçlarının bölgedeki uzun süreli çatışmalar üzerindeki etkisi, uluslararası toplum tarafından yakından takip ediliyor. İki taraf arasındaki gerginliğin azalmasına yönelik bu adım, gelecekteki barış görüşmeleri için umut verici bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR