Bu sabah Gazze Şeridi'nde meydana gelen acı olaylarda İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılarda 50 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılar 83 gündür devam ediyor ve bu süre zarfında bölgenin kuzeyinden güneyine kadar geniş bir alana bomba yağdırıldı. Saldırıların hedefi olan Gazze Şeridi'nde çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 21 bin 110 Filistinli hayatını kaybetti.

Bu sabahki saldırılarda, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Beyt Lahya ve Deir El Balah kentindeki Maghazi Mülteci Kampı ile güneydeki Han Yunus kentine yönelik hava saldırıları gerçekleştirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, saldırıların sonucunda çok sayıda yaralı olduğunu belirterek can kaybının artabileceğini ifade etti.

Öte yandan, İsrail'in Batı Şeria bölgesinde Ramallah şehrine düzenlediği baskında bir Filistinli hayatını kaybetti, 15 Filistinli ise yaralandı. Ayrıca, İsrail ordusunun Lübnan sınırında Hizbullah noktalarına düzenlediği saldırılarda ise 2 Avustralya vatandaşı hayatını kaybetti. Bu ölen Avustralyalılardan birinin Hizbullah ile bağlantılı olduğu öğrenildi.

Gelişmelerin ardından bölgedeki gerilimin tırmanması ve can kayıplarının artması, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Editör: İHSAN KURAN