Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde gerçekleşen olay, uluslararası toplumu ayağa kaldırdı. İsrail güçlerinin, Filistin Kızılayı'na ait El-Emel Hastanesi ambulanslarının anahtarlarını çalması, sağlık hizmetlerinin aksamına yol açarak büyük endişe yarattı.

Gazze'de Sağlık Krizi: Ambulans Anahtarları Çalındı

El-Emel Hastanesi'nde Neler Oldu?

Filistin Kızılayı'nın yaptığı açıklamaya göre, İsrail güçleri, 20 gün boyunca kuşatma altında tuttukları Han Yunus'taki El-Emel Hastanesine baskın düzenleyerek, ambulanslar ve hastane yönetimine ait tüm araçların anahtarlarını çaldı. Bu durum, hastane faaliyetlerini doğrudan etkileyerek, acil sağlık hizmetlerinin verilmesini engelledi.

Israil-10

İsrail'in Eylemleri ve Uluslararası Tepkiler

İsrail askerlerinin ambulansların hizmet vermesini engellemek amacıyla anahtarları çaldığı iddia ediliyor. Bu eylem, uluslararası toplum tarafından büyük tepkiyle karşılandı. İsrail tarafından ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

FİLİSTİN İSRAİL COCUK 20 (1)

Alıkonulan Sağlık Personeli

Filistin Kızılayı, İsrail askerlerinin El-Emel Hastanesi'nde 8'i sağlık personeli olmak üzere toplam 17 kişiyi alıkoyduğunu açıkladı. Bu durum, sağlık hizmetlerinin sunumunu daha da zorlaştırarak, hastaların hayatını tehlikeye atmıştır.

Jeomanyetik Fırtına, SpaceX'in Uyduları Üzerinde Yıkıcı Etki Yarattı Jeomanyetik Fırtına, SpaceX'in Uyduları Üzerinde Yıkıcı Etki Yarattı
Filistin Kızılayı: "İsrail güçlerinin bu eylemleri, bölgedeki insani krizi daha da derinleştiriyor."

 Uluslararası toplumun İsrail zulmüne karşı duyarlılık göstermesi ve çözüm bulması bekleniyor.

gazze filistin israil gazeteci  (10)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR