İş Arkadaşlarının Evlerini Soyan Kadın: Sinsi Plan ve 1.2 Milyonluk Altın Hırsızlığı

Denizli'de meydana gelen olay, iş yerindeki arkadaşlarının evlerinden 1.2 milyon liralık altın çalan bir kadının, Jandarma'nın "Altın Günü" operasyonu ile yakalanmasıyla son buldu.

Bu hırsızlık olayı, hem yerel hem de ulusal düzeyde dikkat çeken bir vaka haline geldi. Arkadaşlarının güvenini kötüye kullanan ve onların ev anahtarlarını kopyalayarak bu hırsızlığı gerçekleştiren kadının planı ve yakalanış süreci, akıllara durgunluk veriyor.

Genç Gazete İş Arkadaşlarına Özel Gün Yaptı Oyun Oynayarak Altınlarını Çaldı (2)

Detaylı Operasyon ve Yakalanma Süreci

İl Jandarma Komutanlığı'nın Titiz Çalışması

İl Jandarma Komutanlığı tarafından başlatılan geniş çaplı soruşturma sonucunda, hırsızlık olayının arkasındaki kişinin S.A. olduğu belirlendi. Mehmet K. ve eşinin 10 yıllık birikimlerinin de aralarında bulunduğu 700 bin liralık ziynet eşyası çalınmıştı. Evinde yapılan aramada, çalınan altınların yanı sıra başka hırsızlık olaylarında çalınan ziynet eşyaları da ele geçirildi.

Genç Gazete İş Arkadaşlarına Özel Gün Yaptı Oyun Oynayarak Altınlarını Çaldı (3)

Sinsi Planın Ayrıntıları

S.A.'nın, altın günü düzenleyerek arkadaşlarının evlerinde altınların yerini tespit ettiği, daha sonra iş yerindeki arkadaşlarının çantalarından ev anahtarlarını alarak kopyaladığı ortaya çıktı. Bu akıllara durgunluk veren planla, toplamda 1 milyon 200 bin lira değerinde altın çalındı.

İsrail polisine bıçakla saldırırken vurularak öldürülen Şanlıurfalı imamın eşi gözyaşlarına boğuldu İsrail polisine bıçakla saldırırken vurularak öldürülen Şanlıurfalı imamın eşi gözyaşlarına boğuldu

Genç Gazete İş Arkadaşlarına Özel Gün Yaptı Oyun Oynayarak Altınlarını Çaldı (4)

Mağdurların Tepkisi ve Adalet Arayışı

Gözaltına alınan S.A.’nın aynı iş yerinde birlikte çalıştıkları mağdurları altın günü düzenleyerek evine davet ettiği, kendi altınlarını gösterdiği ve kendisinin de iadeyi ziyarete gittiği evlerde iş arkadaşlarının altınlarına bakıp yer tespiti yaptığı belirlendi. İş yerinde çalıştığı esnada mağdurların çantalarından habersizce ev anahtarını alan S.A.’nın aynı gün içerisinde anahtarların kopyasını yaptırarak tekrar çantalarına bıraktığı, farklı günlerde ise iş yerinden birkaç saat izin alarak tespit yaptığı evlere giderek altınlarını çaldığı ortaya çıktı. Çaldığı 1 milyon 200 bin lira değerindeki altınların bir bölümünü evinde gizleyen S.A.’nın kapıları zorlamadığı ve evleri daha önceden bildiği için hırsızlık olayında şüphe bırakmadığı anlaşıldı.

Genç Gazete İş Arkadaşlarına Özel Gün Yaptı Oyun Oynayarak Altınlarını Çaldı (5)

"Yaklaşık 4 ay önce benim altınlarım çalındı. 700 bin lira değerindeki altınlarımızın çalındığını fark edince Denizli İl Jandarma Komutanlığına konuyu haber verdik. 4 aylık bir çalışma sonucu, güzel bir takip yaparak hırsızı yakaladılar. Altınlarımızı tam ve eksiksiz olarak bize geri teslim ettiler. Allah onlardan razı olsun, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerimize çok teşekkür ederim" - Mehmet Kızılkaya

Genç Gazete İş Arkadaşlarına Özel Gün Yaptı Oyun Oynayarak Altınlarını Çaldı (6)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR