Buckingham Sarayı, 75 yaşındaki İngiltere Kralı III. Charles'ın sağlık durumu hakkında detaylı bir açıklama yaparak, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan prostat ameliyatını duyurdu.

O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı O Firma Boykot Sebebiyle 100'den Fazla Mağazasını Kapattı

İngiltere Kralı Charles, prostat ameliyatı geçirecek

İngiltere Kralı III. Charles'ın Prostat Ameliyatına İlişkin Ayrıntılı Açıklama

Saray tarafından yapılan açıklamada, Kral Charles'ın prostat büyümesi nedeniyle ameliyat olacağı belirtildi. Sağlık durumunun genel olarak iyi olduğu vurgulanan açıklamada, söz konusu ameliyatın "düzeltici bir prosedür" olduğu ifade edildi.

İngiltere Kralı Charles, prostat ameliyatı geçirecek

İngiltere Kralı III. Charles'ın Prostat Ameliyatı: Sağlık Durumu ve Ailedeki Gelişmeler

Açıklamada, "Her yıl binlerce erkek gibi Kral da prostat büyümesi nedeniyle tedavi görecek. Ameliyat, Kralın genel sağlığını iyileştirmeyi amaçlamaktadır" denildi.

Kraliyet Ailesi Sağlık Krizi: III. Charles ve Prenses Kate'nin Ameliyatlarından Sonra Güncel Durum

Galler Prensi William'ın eşi Prenses Kate'in geçtiğimiz günlerde karın bölgesinde gerçekleştirilen ameliyatına da değinilen açıklamada, bu durumun Kraliyet Ailesi'nin sağlık konularında yaşanan ikinci önemli gelişme olduğuna dikkat çekildi. Prenses Kate'in ameliyatının ardından iki hafta hastanede kalacağı ve tam iyileşmesinin ise iki ila üç ay sürebileceği belirtildi.

Buckingham Sarayı'ndan Gelen Haber: Kraliyet Ailesi Sağlık Sorunlarıyla Başa Çıkıyor

Ayrıca, Kraliyet kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Kral Charles'ın ameliyatının kanserle ilgili olmadığı ve ameliyat sonrasında beklentilerinin olumlu olduğu vurgulandı. Prenses Kate'in de taburcu olduktan sonra Windsor'daki evine döneceği ifade edildi.

Kraliyet Ailesi Sağlık Güncellemesi: III. Charles'ın Prostat Ameliyatı ve Prenses Kate'in İyileşme Süreci

Kraliyet Ailesi, kamuoyunu sağlık durumu konusunda düzenli olarak bilgilendirme taahhüdünde bulunarak, Kral Charles'ın sağlığına yönelik iyi dileklerin kabul edildiğini ve Aile olarak bu süreçteki destekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Editör: İHSAN KURAN