İnegöl Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 4 bin 800 m2’lik atıl alan, belediyenin öncülüğünde yeşil band haline getiriliyor. Bu alanda önceden sanayi tarafında tır parkı oluşturulmuştu.

TÜİK Açıkladı! Bursa'nın En Kalabalık İlçesi Belli Oldu! İnegöl Kaçıncı Sırada? TÜİK Açıkladı! Bursa'nın En Kalabalık İlçesi Belli Oldu! İnegöl Kaçıncı Sırada?

BLD_5221 (Custom)

Şimdi ise konut kısmı, yeşil alan ve otoparka dönüşüyor. İnegöl Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla alanda 4 bin 300 m2’lik koruluk, 180 m2 sert zemin ve 320 m2'lik 25 araçlık otopark alanı oluşturulacak.

BLD_ (1) (Custom)-12

Yeşil Bandın İki Yüzü

Belediye Başkanı'ndan Açıklama

“Bugün Cumhuriyet Mahallemizde otopark ve koruluk alan uygulamasını incelemek üzere bir aradayız. Mahallemiz eski ve yerleşik bir mahalle. Yeni konutlarla nüfusun da arttığını görüyoruz bölgede. Burada vatandaşlarımızın konforlu ve huzurlu şekilde yaşamalarını istiyoruz”

BLD_5284 (Custom)

Belediye Başkanı Alper Taban, çalışmaların şehrin oksijen ihtiyacını karşılamak üzere başlatıldığını belirtti. Ayrıca bu projenin, bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini vurguladı.

BLD_ (2) (Custom)-8

345 Fidan Toprakla Buluşuyor

Projede 345 adet fidanın dikileceğini belirten Başkan Taban, bu sayede şehir merkezinde mini bir ormanlık alanın oluşturulacağını ifade etti. Daha önce bu alanda oluşturulan semt sahası ve yeşil alanın kullanılmakta olduğunu, yeni alandaki çalışmalar tamamlandığında vatandaşların bu alandan da faydalanabileceğini belirtti.

BLD_ (Custom)-2

“Mini bir ormanlık alan oluşturmuş oluyoruz aslında burada. Daha önce bu alanın birinci etabında açmış olduğumuz semt sahası ve yeşil alan zaten kullanılmakta. Bu alan da tamamlandığında, ağaçlarımız yetiştiğinde vatandaşlarımız buralardan istifade edecekler.”

BLD_5270 (Custom)

Proje tamamlandığında, İnegöl'ün yeni yeşil alanı, halka hem dinlenme hem de spor yapma olanağı sağlayacak.

ESKİ HALİ (Custom)

Editör: Umut Gökdaş