Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazanın meydana geldiği Alanyurt yolunu gündeme aldı.

 Alanyurt yolundaki kazaların önemli bir kısmının ağır tonajlı araçların oluşturduğu trafikten meydana geldiğini belirten Karaca, “Büyük ve gelişen bu sanayi bölgemizde hem sevkiyatlar nedeniyle ağır tonajlı araçların yoğunluğu hem de işçi servislerinin yoğunluğu çok fazla. Dolayısıyla bu yoğunluğun güzergah üzerinden alınmasıyla ilgili ivedilikle çalışma başlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Alanyurt Adi̇bi̇nli̇ (1)-2

Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Ali Karaca’nın açıklamaları şu şekilde;

KAZALARIN ÖNEMLİ BİR KISMININ AĞIR TONAJLI ARAÇLAR NEDENİYLE MEYDANA GELDİĞİNİ GÖZLEMLEMEKTEYİZ

“Değerli İnegöl kamuoyu ve kıymetli basın mensuplarımız. Bugünkü basın açıklamamızın konusu İnegöl-Alanyurt-Hamzabey OSB yolu ve meydana gelen kazalar. Malumunuz üzere aynı zamanda Yenişehir-Adapazarı yolu olan ve Alanyurt sakinlerimizin kullandığı yolda sıklıkla ölümlü ve yaralamalı kazalar olmaktadır. Son olarak geçtiğimiz ayın 24'ünde seyir halindeki TIR'ın bir vatandaşımıza çarpması sonucu ölümlü kaza meydana gelmişti. Ben bu vesileyle yeniden hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Tabi öncesinde ve sonrasında yol güzergahında çok sayıda kazaya şahit olmuştuk.  Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı olarak güzergah üzerindeki kavşaklarda yaşanan sorunlar nedeniyle meydana gelen kazalara dönem dönem dikkat çekmiştik. Yetkililer bunların bazılarını görmezden gelse de bazı açıklamalarımızla ilgili adımlar atarak düzenlemeler yapmıştı. Güzergah üzerindeki kazaların önemli bir kısmının da ağır tonajlı araçlar ve bunların oluşturduğu nedeniyle meydana geldiği gözlemlemekteyiz.”

Whatsapp Image 2024 06 07 At 15.15.43 (1) Gencgazete

HAMZABEY OSB’NİN YOĞUNLUĞU GÜZERGAH ÜZERİNDEN ALINMALI

“İlçemizin nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu Alanyurt bölgesinde bugün 35-40 bin vatandaşımız ikamet etmekte. Bununla birlikte bu bölgede bulunan diş hastanesi, SGK-PTT gibi kurumlarda işi olan vatandaşlarımız da bu güzergahı kullanmakta. Yine bu yol, ilçemize önemli bir katma değer sağlayan Hamzabey OSB'nin alternatifsiz yolu. Büyük ve gelişen bu sanayi bölgemizde doğal olarak hem sevkiyatlar nedeniyle ağır tonajlı araçların yoğunluğu, hem de işçi servislerinin yoğunluğu çok fazla. Dolayısıyla bu yoğunluğun güzergah üzerinden alınmasıyla ilgili ivedilikle çevre yolu gerekmekte.”

Genc Gazete Zeki Dogan Alanyurt Belediye Baskani (1)

İVEDİLİKLE HAMZABEY OSB BÖLGESİNE ÇEVRE YOLU YAPILMALIDIR

“Çevre yolu gündemini ilçe teşkilatı olarak bizler yerel yönetimdeki yetkililerimize çeşitli görüşmelerimizde aktarmıştık. İnegöl Belediyesi geçtiğimiz yıllarda trafik master planı çalıştırmıştı ve buna benzer bir çevre yolunu gündeme almıştı. 2022 yılında da mecliste bu konu onaylanmıştı. Kamuoyuna sunumu yapılan ve basına yansıyan projede 'mevcut çevre yolunun bittiği nokta bir köprülü kavşakla Bursa-Ankara yolu aşılacak. Şipali Mahallesinin alt kısmından geçecek yol Kozluca bölgesinde ikiye ayrılacak. Yolun bir kısmı Alanyurt bölgesinden yeni İnegöl Bölgesi üzerinden Bursa-Ankara karayoluna bağlanacak diğer kısmı ise Mobilya İhtisas OSB bölgesine bağlanacaktı. Aradan 2 yılı aşkın süre geçmesine rağmen geç kalınmış bu proje ile ilgili herhangi bir adım atılmadığını görüyoruz. Süreç hızlandırılmalı ve bilirkişilerle yapılacak  projelerle çevre yolu acilan hayata geçirilmelidir.

Alanyurt (1)

TRAFİK AZALACAK KAZA SAYILARI DÜŞECEKTİR

“Hamzabey OSB'nin trafik yükü Alanyurt yolu güzergahından alındığı zaman trafik ciddi oranda azalacak, kazaların sayısı da düşecektir. Yine Hamzabey OSB'de kronikleşmiş; yol, kanalizasyon, çevre düzenlemesi, aydınlatma, sosyal donatı alanları gibi sorunların çözümü için de derhal adımlar atılmalıdır. Üretim sürecinde çok sayıda problem yaşayan sanayicimizin bu tarz sorunlarla uğraşması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu duygu ve düşüncelerle konunun takipçisi olacağımızı belirtir tüm ilçe halkımıza hayırlı bereketli günler dileriz.“

Kaynak: HABER MERKEZİ