İnegöl'de faaliyet gösteren İNGAZ, BOTAŞ'a olan borçları nedeniyle yönetim değişikliğine gidildi. Kayyum atanan kurumda nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor. Vatandaşlar kış mevsimi gelirken, İNGAZ'ın kayyuma devrini meraklı gözlerle takip ediyor.

EPDK'dan Üç Şirkete Birden Kayyum Kararı

İnegöl'de doğalgaz dağıtım hizmeti sağlayan İNGAZ, borçlarından dolayı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından kayyuma devredildi. Ancak İNGAZ yalnız değil; Yalova ve Çorlu'da faaliyet gösteren Armagaz ve Çordaş da aynı kaderi paylaşıyor.

İnegöl – Bursa Arası Yol Çalışması Ne Zaman Sona Erecek? Tarih Belli Oldu İnegöl – Bursa Arası Yol Çalışması Ne Zaman Sona Erecek? Tarih Belli Oldu

İhale Süreci Ne Zaman Başlayacak?

Kayyumun görev süresinin sona ermesiyle birlikte, söz konusu bölgeler için doğalgaz dağıtım hizmeti tekrar ihaleye açılacak. Bu sürecin tamamlanmasının ardından 4 ay içerisinde ihaleler gerçekleştirilecek.

43489

Şirketlerin Ortak Noktası: Arsan Grubu

İNGAZ, Armagaz ve Çordaş, Arsan Grubu çatısı altında faaliyetlerini sürdürüyor. EPDK, bu şirketlere tüketici hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar ve BOTAŞ'a olan borçlarını ödememe durumları sebebiyle kayyum atanmasına karar verdi.

“Bu kararımız umarım tüm şirketler için de önemli bir mesaj olur. Her şirket kendisinden beklediğimiz titizlikle sorumlulukların yerine getirmeli ve abonelerine en kaliteli hizmeti sunmalı.” - EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz

EPDK'nın aldığı bu kararın, sektördeki diğer şirketlere de bir uyarı niteliğinde olduğu belirtiliyor. Kurum, tüm şirketlerin sorumluluklarını yerine getirerek, abonelere kaliteli hizmet sunmasını bekliyor.

Editör: Umut Gökdaş