İstanbul'da bir camide içki şişesiyle fotoğraf paylaşan 19 yaşındaki genç için 4 yıl hapis talep ediliyor. Genç neden bu paylaşımı yaptı?

İstanbul'da sosyal medyada dikkat çeken bir olay yaşandı. 19 yaşındaki Safa Yasin Ö., bir camide içki şişesiyle fotoğraf paylaştığı için "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından yargı önüne çıkarıldı.

Soruşturma Başlatıldı

Olayın Ortaya Çıkışı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 16 Eylül 2023 tarihinde bir sosyal medya platformunda yapılan paylaşımın ardından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu Safa Yasin Ö.'nün camiye girişi ve içerideki hareketleri tespit edildi.

O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi O Belediye işçilere 1 Mayıs ikramiyesi verdi

Gençten Savunma

"Söz konusu hesap bana aittir... Amacım mizah yapmaktı. Çok pişmanım, dinle dalga geçmek gibi bir amacım yoktu... O gün alkol davranışlarımı olumsuz etkiledi. Normalde bu paylaşımı yapacak biri değilim."

Safa Yasin Ö., ifadesinde alkolün etkisiyle bu tarz bir paylaşım yaptığını ve amacının mizah olduğunu belirtti. Ancak Savcı İsmail Teker, genç hakkında daha önce benzer paylaşımların olduğunu iddia ederek, şüphelinin savunmasının inandırıcı olmadığını değerlendirdi.

Editör: Fırat Çelik