Dünya nüfusunun hızla artış gösterdiği bu dönemde, doğaya verdiğimiz zarar da maalesef artmakta. Taşıtlardan yayılan zararlı gazların azaltılması adına bilim insanları, sürekli yeni yöntemler geliştirmekte. Bu yöntemlerin başında ise AdBlue teknolojisi gelmekte.

AdBlue’un Gizemi

AdBlue Teknolojis

Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı! Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı!

Otomobillerde neden AdBlue kullanılıyor?

Çoğumuzun sıkça duyduğu ancak hakkında detaylı bilgisi olmadığı AdBlue; zararlı nitrojen oksit emisyonlarını azaltmayı amaçlayan bir sıvıdır. 2010 yılında bazı dizel motorlarda kullanılmaya başlanan bu teknoloji, 2015'ten itibaren Euro 6 motorları başta olmak üzere birçok dizel motorlu araçta yerini aldı.

Yüksek saflıkta üre ve deiyonize sudan oluşan bu sıvı, benzin ve dizelden farklı olarak direkt motora gitmez, aksine ayrı bir depoda depolanır ve sonrasında aracın egzozuna gider."

AdBlue’un çalışma prensibi nedir?

Dizel Egzoz Sıvısı (DES) olarak da adlandırılan AdBlue, üre ve deiyonize su kombinasyonundan meydana gelir. Bu kombinasyon, nitrojen oksitle reaksiyona giren amonyak içeren üreyi oluşturur. Bu reaksiyon sonucunda egzozdan nitrojen ve su çıkar, böylece çevreye verilen zarar en aza indirilir.