İnegöl Altıeylül Ortaokulu'nda teneffüs sırasında ilahilerin çalınması, toplumda geniş yankı buldu. Memleket Partisi İnegöl İlçe Başkanı Yasemin Soydan'ın tepkisi üzerine AGD İnegöl İlçe Başkanı'ndan cevap gecikmedi.

WhatsApp Image 2023-09-28 at 13.46.47

AGD İnegöl İlçe Başkanı'ndan Teneffüs İlahilerine Destek

Mevlid Kandilinin Önemi

Yakup TOKGÖZ, Mevlid Kandilinin, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğumunun anıldığı, Müslümanlar için kutsal bir gece olduğunu vurguladı. Peygamber Efendimiz'in, iman, adalet, güzel ahlak ve huzurun sembolü olduğunu belirtti.

“Peygamber efendimiz hayatının her alanıyla insanlığa en güzel örnek ve Müslümanlara rahmettir. Bizler mevlid kandilinde peygamberimiz aleyhisselamın hayatını, sünnetini bizlere öğütlediği bütün değerleri anlamaya gayret ederiz.”

İnegöl Altıeylül Ortaokulu'ndaki İlahi Kararı

Altıeylül Ortaokulu'nda teneffüs sırasında ilahilerin çalınmasını memnuniyetle karşılayan TOKGÖZ, bazı çevrelerin bu durumu eleştirmesi ve şikayet etmelerini "hayret edilecek bir durum" olarak nitelendirdi. Sosyal medya yorumlarına göre, İnegöllülerin büyük çoğunluğu okul yönetimine destek veriyor.

İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu

Teşekkür ve Dilekler

Yakup TOKGÖZ, Altıeylül ortaokulu yöneticilerine teşekkürlerini ileterek, Mevlidi Nebi haftasının tüm İslam âlemi için huzura vesile olmasını temenni etti.

Editör: Umut Gökdaş