Osman Nuri Demircan, 1949 yılında İnegöl Sulhiye Köyü'nde dünyaya geldi. İlk eğitimini köyünde alarak hayata ilk adımını attı.

Ardından İstanbul'a yerleşerek dini ve ortaokul eğitimini burada tamamladı.

1966-69 yılları arasında İstanbul'un saygın camilerinde din görevlisi olarak hizmet verdi. 1966-69 yılları İstanbul Kadıköy Hasanpaşa Camiinde ve Üsküdar Koşuyolu Camii’nde din görevlisi olarak görev yaptı.

Askerlik sonrası ticaret hayatına atılarak İnegöl'de yeni bir sayfa açtı.

Genç Gazete İnegöl'ün Değerli Siması Osman Nuri Demircan'ı Tanıyor Musunuz (6)

Osman Nuri Demircan'ın Siyasi ve Sosyal Yaşamdaki Yolculuğu

Demircan'ın eğitim hayatı, İstanbul'da dini tedrisat ve ortaokul ile başlayıp, genç yaşlarında kadrolu din görevlisi olarak devam etti. Bu dönem, onun ileriki yaşamında izleyeceği yolu şekillendiren önemli bir dönemeç oldu.

Genç Gazete İnegöl'ün Değerli Siması Osman Nuri Demircan'ı Tanıyor Musunuz (1)

Yetkililerden Uyarı Geldi! İnegöl'de Bu Hafta Sonu Yoğun Sağanak Yağış Bekleniyor Yetkililerden Uyarı Geldi! İnegöl'de Bu Hafta Sonu Yoğun Sağanak Yağış Bekleniyor

Ticaretten Siyasete Uzanan Yol

Askerlik sonrasında İnegöl'e yerleşerek ticaret hayatına atılan Demircan, konfeksiyon ve sarrafiye işleriyle uğraştı.

Siyasi hayata atılma kararı ise tamamen İnegöl'ün sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlama arzusundan kaynaklandı. Milli Görüş çizgisindeki partilerde aktif siyaset yapmaya başladı ve Refah Partisi İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Genç Gazete İnegöl'ün Değerli Siması Osman Nuri Demircan'ı Tanıyor Musunuz (2)

Belediye Meclis Üyeliğindeki Uzun Yıllar

1990'da İnegöl Belediye Meclis Üyeliğine başlayan Demircan, 2009 yılına kadar bu görevde bulunarak, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi adına hizmet verdi. Bu süreçte, İnegöl'ün çehresini değiştiren pek çok projede önemli roller üstlendi.

Osman Nuri Demircan, "İnegöl için çalışmak benim için bir onurdur." diyerek, topluma olan bağlılığını ve hizmet aşkını ifade etmiştir.

Genç Gazete İnegöl'ün Değerli Siması Osman Nuri Demircan'ı Tanıyor Musunuz (4)

Aktif siyasetini Milli Görüş çizgisindeki siyasi partilerde yaptı. 30.03.1986, 03 nisan 1988, 10.02.1991 tarihli kongrelerde  Refah Partisi İlçe Teşkilatı  Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçildi.

10 temmuz 1990 tarihinde İşlerinin yoğunluğu nedeniyle RP İnegöl Belediye Meclis Üyeliği görevinden ayrılan Hasan Yazır’ın yerine  İnegöl Belediye Meclis Üyesi oldu.

27 Mart 1994, 18 Nisan 1999 ve 28 Mart 2004 Yerel seçimlerinde de aynı göreve seçildi. Dolayısı ile Milli Görüş çizgisindeki partiler Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi  adına belediye meclisi üyeliği yapmış oldu.

Bir başka ifade ile 10 Temmuz 1990 ve 29 Mart 2009 tarihleri arasında on dokuz yıla yakın İnegöl Belediye Meclis Üyeliği yapmış oldu.

Genç Gazete İnegöl'ün Değerli Siması Osman Nuri Demircan'ı Tanıyor Musunuz (5)

İnegöl İmam Hatip Lisesi ve İnegöl Kız İmam Hatip Liseleri Okul Koruma Derneklerinde uzun yıllar görev yapan Demircan, aynı zamanda Can Suyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İnegöl Temsilciliği gibi önemli sosyal sorumluluk projelerinde de yer aldı.

Osman Nuri Demircan'ın hikayesi, İnegöl'ün toplumsal ve siyasal hayatına yaptığı katkılarla doludur. Ticaretten siyasete, eğitimden sosyal sorumluluk projelerine kadar geniş bir yelpazede İnegöl'e hizmet eden Demircan, gerçek bir cemiyet adamı olarak öne çıkıyor.

Genç Gazete İnegöl'ün Değerli Siması Osman Nuri Demircan'ı Tanıyor Musunuz (8)

Kaynak: 1299 İnegöllü- Turhan Şahin

Hazırlayan: Ayhan Talha Bayraktar

Genç Gazete İnegöl'ün Değerli Siması Osman Nuri Demircan'ı Tanıyor Musunuz (7)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR