O İnegöl'ün Amcabey'i idi

1960'lı yılların başında İnegöl'de "Tuğla Fabrikası" olarak bilinen Toprak Sanayi İşletmesi'nde dört yıl kadar yöneticilik yapmıştır.

Genc Gazete Sadik Diri Amcabey Inegol Tugla Fabrikasi (4)

Bu dönemde, sonradan Fenerbahçe Kulüp Başkanlığı da yapan Faruk Ilgaz adına fabrikayı yönetmiştir. Çalışanların ve ortakların sevgisini ve güvenini kazanan Diri, İnegöl'de "Amcabey" olarak anılmıştır.

Sosyal güvenlik bilincinin yeteri kadar gelişmemiş olduğu bir dönemde, sigortasız işçi çalıştırmamak konusundaki titizliği ve çalışanları bu konuda bilinçlendirme çabalarıyla dikkat çekmiştir.

Genc Gazete Sadik Diri Amcabey Inegol Tugla Fabrikasi (8)

İnegöl Gökyıldız Spor Takımı ile Fahri Başkanlık

Sadık Diri, İnegöl halkıyla da kaynaşmayı ihmal etmemiş ve 29 Şubat 1964 tarihinde yapılan kongrede İnegöl Gökyıldız Spor Takımı'na "Fahri Başkan" ilan edilmiştir. Bu, onun sosyal hayata ne denli önem verdiğini ve toplumsal bağlarını güçlendirdiğini göstermektedir.

Genc Gazete Sadik Diri Amcabey Inegol Tugla Fabrikasi (3)

İnegöl İdmanyurdu Yönetim Kurulu Üyeliği

05 Temmuz 1965 tarihinde İnegöl İdmanyurdu Kongresi'nde Yönetim Kurulu üyesi seçilen Diri, spor camiasındaki etkin rolünü pekiştirmiştir.

Genc Gazete Sadik Diri Amcabey Inegol Tugla Fabrikasi (6)

İzmir'de Doğan Bir Yıldız

1894 yılında İzmir'de doğan Sadık Diri, 1912 yılında İzmir Lisesi'nden mezun olmuştur. Aynı yıl Mühendis Mektebi Ali’sine (sonradan İstanbul Teknik Üniversitesi) girmiştir.

Ancak Balkan ve Birinci Dünya Savaşları nedeniyle öğrenimine beş yıl ara vermiş ve 1923 yılında mezun olmuştur.

Genc Gazete Sadik Diri Amcabey Inegol Tugla Fabrikasi (2)

Müteahhitlikten Özel Sektör Yöneticiliğine

Sadık Diri, karayolu ve demiryolu üzerinde betonarme iskelet inşaatlarında müteahhit olarak çalışmış, daha sonra müteahhitliği bırakıp özel sektör yöneticiliği ile hayatını sürdürmüştür.

"Çalışanların sosyal güvenliğini sağlamak, en az üretim kadar önemlidir." - Sadık Diri

Genc Gazete Sadik Diri Amcabey Inegol Tugla Fabrikasi (5)

Sadık Diri'nin İnegöl'de işçi haklarına ve sosyal güvenliğe verdiği önem, onun toplumsal sorumluluk bilincini ve liderlik anlayışını yansıtmaktadır. Kendisi, iş dünyasında ve spor camiasında bıraktığı izlerle anılmaya devam edecektir.

Genc Gazete Sadik Diri Amcabey Inegol Tugla Fabrikasi (7)

İnegöl'de Arefe Günü 4 Pazar Yeri Kuruldu İnegöl'de Arefe Günü 4 Pazar Yeri Kuruldu

Kaynak: 1299 İnegöllü, Turhan Şahin