Sezonun tamamlanmasının ardından İnegölspor'da başkanlık krizi yaşanıyor. Mevcut başkan Osman Sevim, başkanlık süresinin dolmasının ardından tekrar aday olmayacağını açıkladı.

Başkanlık Adayları Belirsiz

Osman Sevim'in aday olmayacağını duyurmasının ardından gözler yeni başkan adaylarına çevrildi. Ancak kulübün mali yapısı ve 43 milyon TL'lik borç nedeniyle şu ana kadar kimse başkan adaylığını açıklamış değil.

Kongre Ertelendi

Bu akşam yapılması planlanan kongre, İnegölspor'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla 9 Haziran Pazar gününe ertelendi. Açıklamada, "Kulübümüzün olağan seçimli genel kurulu 09.06.2024 Pazar günü saat 19:00’a ertelenmiştir" denildi.

Şehrin İleri Gelenleri Toplanıyor

Öte yandan, şehrin ileri gelenlerinin bu hafta bir araya gelerek İnegölspor'un geleceği ile ilgili bir yol haritası belirlemeleri bekleniyor.

Taraftarlardan Sert Tepki

Kongre öncesi henüz bir aday çıkmaması, taraftar grubu Ultras İnegöl'ü harekete geçirdi. Grup, sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, yönetimi ve şehrin ileri gelenlerini sert bir dille eleştirdi.

Ultras İnegöl'den Açıklama

'İNEGÖL' markası adı altında ekmek yiyip zengin olan ama İnegöl'ün takımına sahip çıkmayan herkese...

Takımı 10 milyon borçla alıp 43 milyon borçla seneyi bitiren ve 10 milyon şahsi alacağının peşine düşen Osman Sevim'den mi başlasak? İnegöl adı altında çorbaya pilava bile marka tescili alan İnegöl'ü seviyormuş gibi yapıp her kulvarda ket koyan belediye başkanı Alper Tabandan mı? 'İnegöl' markası adı altında zengin olan mobilyacılardan mı başlasak? Her kongre zamanı klasikleşmiş konuşmasında para vereceğini sonuna kadar destek olacağını İnegölspor ile yatıp kalktığını anlatıp bir sonraki kongreye kadar odasına kapanan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Yavuz Uğurdağ'dan mı? Yoksa yüksek dozdan konuşmalarıyla güya İnegölsporlu Talha Timur Handan mı bilemedik... Yoksa İnegöl halkının çalışma gücüyle geçinen lakin İnegöl'ün takımını es geçen göz boyamak için cüzi miktarlarla destek sağlayan belki de hiç desteği bile olmayan Uludağ'dan, Küçükçalık'tan, Sanko'dan, Çilek'ten, Freşa'dan, Yıldız Holding'den Weltew'den mi başlasak...

Liste o kadar çok ki biz kimden başlayalım bilemedik ama siz İnegölspor'u bitirdiğinizi bilmekten ne çekindiniz, ne gücendiniz... Tüm sözde İnegöllüleri, İnegöl'den ekmek yiyenleri İnegöl'ü sever gibi yapanlara çağrımızdır: "Desteğin tam vakti gelmiştir."

Cumartesi kongrede görüşmek üzere... Tabi teşrif ederseniz.

Kaynak: Haber Merkezi