İnegöl'deki trafikte yaygın olarak yapılan hatalar ve yanlış uygulamalar sürücülerin ve yayaların güvenliğini tehdit ediyor. Peki en yaygın yanlışlar neler? İşte İnegöl trafiğinin karşı karşıya olduğu ana problemler ve doğru bilinen yanlışlar...

İnegöl Trafikte Sık Karşılaşılan Sorunlar

Kontrolsüz Kavşaklardaki Yanılgı

Kavşak içinde bulunan aracın geçiş üstünlüğüne sahip olması gerektiği halde, birçok sürücü bu kuralı ya bilmeden ya da yanlış bilerek ihlal ediyor. Bu, kavşak dışındaki araçların önceliği kavşak içindeki araçlara vermesiyle sonuçlanıyor.

Yaya Geçitlerindeki Öncelik Sorunu

Yaya geçitlerinde yayaların önceliği olmasına rağmen, birçok sürücü bu kurala uymayarak yayaların geçişine izin vermiyor.

Motorlu Araçların Motorsuz Araçlara Karşı Tutumu

Motorlu araç sürücüleri, çoğu zaman bisikletliler gibi motorsuz araçlara yeterli önceliği ve alanı tanımıyor.

Motorsikletli Araçlara Karşı Yanlış Yaklaşım

Trafik içerisinde motorsikletli araçları bir unsur olarak görmemek, onları yolun dışına veya sağ şeridin en sağına atmak, sürücülerin bu araçlara karşı takındığı yanlış bir tavırdır.

İnegöl Hava Durumu: Gökgürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor! İnegöl Hava Durumu: Gökgürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor!

Şehir İçi Trafikte Saygısızlık

Birçok sürücü, şehir içi trafiğinde diğer sürücülere ve yayalara karşı saygılı davranmıyor. Ayrıca öngörülü sürücülük becerilerini geliştirmiyor.

Trafik İçinde Duraklama ve İnen Yolcular

Trafikte duraklama yapan araçların, yolcularını sağ arka kapı yerine sol arka kapıdan indirmesi, başka bir yaygın olarak yapılan yanlıştır.

Editör: Fırat Çelik