İstanbul Valisi Davut Gül'ün açıklamasına göre, 24 Eylül'den itibaren farklı illerde kayıtlı olan Suriyeli göçmenler, kayıtlı oldukları illere geri dönüyor. Ancak deprem bölgesi Hatay, bu düzenlemenin dışında tutuldu.

Yeniden Yerleştirme Kararı Nedir?

Suriyeli Göçmenlerin Yeni Yerleşim Planı

İstanbul Valiliği, kayıtlı oldukları il dışında yaşayan Suriyeli göçmenlerin, asıl kayıtlı oldukları illere geri dönmeleri kararını açıkladı. Bu kararla birçok göçmen, kayıtlı oldukları illere yeniden yerleştirilecek.

Alkollü yakalandı, polisle pazarlık yapmaya çalıştı; "Yakmayın beni" Alkollü yakalandı, polisle pazarlık yapmaya çalıştı; "Yakmayın beni"

Deprem Bölgesi Hatay İstisna

Vali Gül'ün açıklamasına göre, deprem bölgesi olan Hatay'da yaşayan Suriyeliler için ayrı bir düzenleme yapılacak. Hatay'da yaşanan deprem sebebiyle, şu an için bu bölgede yaşayan Suriyelilerin geri dönmesi beklenmiyor.

"24 Eylül itibariyle başka illerde kayıtlı olan Suriyeli göçmenler, kayıtlı olduğu illere gidiyorlar. İstisnası, deprem bölgesi. Hatay'da yaşayan birinin şu an Hatay'a gitme ihtimali zor olduğu için ikinci bir düzenlemeye kadar onlar ayrı tutuldu."

Bu kararın alınmasının ardından, Suriyeli göçmenlerin geri dönüşleri ve yerleştirilmeleri süreci yakından takip ediliyor. Yetkililer, bu sürecin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Editör: Fırat Çelik