Şikâyetler Whatsapp ihbar hattımıza geldi. İnegöl’deki otobüs sayıları artarken hat sayıları aynı kalıyor. Vatandaş bu durumdan memnuniyetsizliğini dile getiriyor. Alanyurt Mahallesi’ne giden otobüs sayısı 4 iken Ertuğrulgazi Mahallesi’ne 2 otobüs gidiyor. Mesudiye Mahallesi’nden Alanyurt’a gitmek isteyen bir vatandaş 2 otobüs değiştirmek zorunda kalıyor.  Bu şekilde 2 otobüs değiştirmek demek, ekstra yol parası ödemek demek oluyor. Maalesef aktarma gibi bir uygulamanın olmadığı İnegöl’de otobüs fiyatlarının da maliyetlerle orantılı artması vatandaşın cebini yakıyor.

otokar

Vatandaşlar mağdur

İnegöl’de yaşayan vatandaşlar otobüs seferlerindeki sıklığı normal görüp,  güzergâh değişimi istiyorlar. Anafartalar Caddesi üzerinden giden 616-617 numaralı otobüslerin, Avarlar Kavşağı’ndan dönerek Ankara-Bursa yolu üzerinden Özdilek Kavşağı’na ve buradan da Alanyurt’a gitmemeleri gerektiğini, en azından yeni bir hat açılmayacaksa da bir otobüsün Avarlar Kavşağı’ndan Mesudiye’ye uğrayarak Alanyurt’a gitmesini istiyorlar.

29807945887_1e96a5c2aa_b

Otobüslerde yaşanan yoğunluk

Okulların da açılması ile birlikte özel halk otobüslerinde yaşanması muhtemel yoğunluk da göz önünde bulundurulmalı. Alanyurt’un nüfusu göz önüne alındığında yaşanacak yoğunluğun hat üzerine güzergâh eklemesi değil, yeni bir hat oluşturulmasının daha mantıklı olacağı görülüyor.

50813806763_148a8e942b_b

Örnek 622

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’nde öğrenci çokluğu 620 ve 621 numaralı otobüslerin yetersiz kalışı sonrası 622 numaralı otobüs ve yeni bir hat İnegöl’e dahil edilmişti. Bu şekilde yapılan düzenleme ile birlikte, hem öğrenciler hem de vatandaşlar daha rahat şehir içi ulaşım imkânı buldu. Vatandaşlar, bu şekilde bir uygulamanın Mesudiye-Alanyurt arasında yapılmasını istiyor.

3132021-190439_snqdqzjupw

İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı? İnegöl'de Hava Nasıl? Sıcaklık Artacak mı?

İNEGÖL HABERLERİ

Editör: Umut Gökdaş