29.07.2023

Suriye uyruklu şahıslar  İnegöl'de saadet zinciri kurarak  mobilyacıları  3,5 milyon Türkiye genelinde ise 10 milyon dolar  dolandırdığı iddia edildi. Mobilya satışı yalanıyla 4 yıl boyunca İnegöl'de faaliyet gösteren dolandırıcılar sadece İnegöl değil Türkiye'nin birçok yerinde faaliyet gösterdiği belirlendi. 

Firmanın Filistin'de bulunan mobilya deposunun da boşaltıldığı öne sürüldü.

Öte yandan bahsi geçen firmanın telefonlarının da kapalı olduğu WhatsApp hattında çevrim dışı öğrenildi.

Mağdur olan vatandaşların şikâyeti üzerine inceleme başlatılınca İnegöl'de ofisleri bulunan dolandırıcıların kaçtığı söyleniyor.

29.07.2023

İnegöl'de yaşanan dolandırıcılıkla ilgili gelişmeler yaşanıyor. Suriye uyruklu şahısların yaptığı dolandırıcılık sonucunda İnegöl Emniyet birimi harekete geçti. Suçluların daha önce de birçok kişiyi kâr ve araç alım satım vaadiyle insanları kandırdığı ortaya çıktı. 

Gerçekler ortaya çıktı!

İnegöl’de yaşanan büyük dolandırıcılık sonrasında yaşanan gelişmeler duyanları şoke etti. Dolandırıcı A.E. (39) ve baldız Z.O. (25), İnegöl’de tahmini 4,5 milyon dolar ve Türkiye genelinde toplam 10 milyon dolar vurgun yaptı. Gelen bilgilere göre, 2 çocuk babası A.E. yaklaşık 6 aydır plan yapıyordu. Banka hesaplarındaki paraları çekmeye 4 ay önceden başlayarak tüm bankalardaki parasını dövize çevirdi. Yakınlarına biraz para biriktirip buradan gideceğini aktaran A.E.’nin Mısır’da olabileceği iddia ediliyor.

Nasıl dolandırdıkları ortaya çıktı

İnsanlarda güven oluşturarak dolandıran A.E. ve Z.O., borç para taktiği ile güven sağladı. Borç para isteyip 1 hafta sonrasında kârıyla ödemeyi vaat eden A.E., dediği şekilde vaatlerini yerine getirdi. 4 yıl boyunca bu şekilde İnegöl ve Türkiye genelinde insanların güvenini kazandı. Çok büyük kâr sunmayarak şüphe çekmedi. Bir çok insandan bu yolla büyük miktarlarda para aldığı iddia edilen dolandırıcılar vurgun yapacakları zaman geldiğinde paraları alıp kaçtılar. Mısır’da arkadaşı olduğu öğrenilen A.E.’nin telefon konuşmalarında 3-4 milyon dolar para biriktirip yanına gideceğini söylediği iddia edildi.

Seçimlerde hesapları boşaltmış

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden 1 ay kadar öncesinde bütün banka hesaplarını boşalttığı iddia edildi. İddialara göre; “Bütün paramızı çekip kenara koyalım, seçimden sonra ne olacağı belli değil. Bütün parayı alıp Mısır’a gideriz” dediği öne sürüldü.  

Gece paraları yüklediler

İddiaya göre, İnegöl’den kaçış gecesi İstanbul plakalı siyah bir minibüs ile evlerindeki para dolu çantaları çıkardılar. A.E.’nin eşi, 2 çocuğu, baldız Z.O. ve kayınvalidesi ile birlikte kaçtıkları iddia edildi.

300’den fazla mağdur

Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak? Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak?

İnegöl’de 300’den fazla mağdur olduğu iddia edildi. Türkiye genelinde büyük vurgununun 1 milyar TL’yi bulabileceği öne sürüldü. Büyük vurgunun sadece İnegöl ile sınırlı kalmadığı, Bursa’da bir tekstil firmasından 300 bin dolar gibi bir miktar dolandırdıkları iddia edildi. Dolandırırken yüksek kar marjı koymadan para ve mal ile vaatlerde bulunan A.E.’nin sadece dolar ile para alışverişi yaptığı dile getirildi. Tek başlarına başarabilecekleri bir iş olmadığı başka kişilerden de yardım aldıkları iddia edildi.  İstanbul plakalı siyah minibüs ile evden çıkan şahısların, Avrupa’ya değil Ortadoğu’ya kaçtıkları öne sürüldü.

 İnegöl haberleri

Editör: Umut Gökdaş